Sport

2013.10.09. 18:04

Kijött a nagyobb tudás

Debrecen - A góltalan első félidő után végül két góllal nyert a Loki.

Debrecen - A góltalan első félidő után végül két góllal nyert a Loki.

A Ligakupa B csoportjának első két helyezettje, a DVSC-TEVA és a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő csapott össze a sorozat harmadik fordulójában az Oláh Gábor utcai stadion közönsége előtt. A meccs előtt a hazaiak hat ponttal vezették a tabellát, míg az Újvárosnak 3 egysége volt. A találkozó pikantériáját az adta, hogy a vendégeknél több mint féltucat olyan labdarúgó volt a keretben, akik korábban magukra húzták a debreceniek szerelését is.

Ahogyan elvárható volt, a piros-fehérek kezdték aktívabban az összecsapást, a Balmazújváros a biztonságos védekezést tartotta szem előtt, abból igyekezett gyors kontrákat vezetni Novakovics kapuja felé.

A meccs első helyzetét Volas hagyta ki, 7 méterről senkitől sem zavartatva mellé csúsztatta a labdát. Ezt követően hosszú ideig mezőnyjáték folyt a pályán, majd a 20. percben Bernáth centerezett Seydinek, aki ígéretes helyzetben eltörte a labdát. Ugyancsak az afrikai támadó tehetett volna arról, hogy ne legyen gólnélküli az első félidő, de két méterről is fölé tudta rúgni a játékszert.

Beindultak

A szünetben eleredt az eső, ami nem javított a szurkolók hangulatán, Bódi csereként beállása viszont igen. Az 56. percben utóbbi játszott Dombihoz, aki átívelt az érkező Seydinek és a támadó a hálóba fejelt. Nem sokkal ezután újra Bód-Dombi volt a labda útja, Kicsi középre fejelt, Volas lövését azonban kiütötte a kapus, Seydi ismétlését pedig blokkolták.

A folytatásban is az újvárosi kapu előtt zajlott a játék, de az utolsó passzok, lövések rendre rosszak voltak a hazai oldalon. A közönség azonban érezte, születni fog még gól a találkozón és igazuk is lett a bizakodóknak.

Volas lépett ki egyedül, csinált egy cselt a tizenhatoson belül, felborították, tizenegyes! A büntetőt a szlovén támadó végezte el, beállítva ezzel a 2–0-ás végeredményt.

Megérdemelten nyert a DVSC, bizonyítva, hogy jobb csapat ellenfelénél.

HBN-TN


Ligakupa, 3. forduló

DVSC-TEVA - Balmazújváros 2-0 (0-0)

Debrecen, 1500 néző, Vezette: Karakó (Varga dr., Galán)

DVSC: Novakovics - Bernáth, Trninics, Brkovics, Vadnai - Dombi (Sl. Bouadla 66.), Spitzmüller, Se. Bouadla, Ferenczi (Bódi, 46.) - Volas, Seydi (Szécsi 71.)

Balmazújváros: Szalma - , Németh (Bokros 65.), Kiss, Müller, Sárközi - Kónya, Oláh - Karacs, Pintér (Urbin 61.), Demjén (Virágh 61.) - Belényesi

Sárga lap: Oláh (7.), Brkovics (42.), Bernáth (53.)

Gól: 1-0 Seydi (56.), 2-0 Volas (84.)


A labdarúgó Liga Kupa B csoportjának 3. fordulójában a DVSC-TEVA csapata a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő gárdáját fogadta szerdán 15 órától. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Hajdú Online-on.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!