Sport

2013.10.10. 11:52

Kalucza és Bernáth a világbajnokságon

Debrecen - A kazahsztáni férfi ökölvívó világbajnokságon teljes, tízfős magyar válogatott vesz részt.

Debrecen - A kazahsztáni férfi ökölvívó világbajnokságon teljes, tízfős magyar válogatott vesz részt.

Két DVSC-bunyós, Kalucza Norbert (52 kg) és Bernáth István (+91 kg) is tagja a keretnek, akiknek külön szurkolhatunk majd október 11-27. között. Röviddel az indulás előtt kérdeztük meg őket, milyen reményekkel utaznak Almaty-ba.

Kalucza elmondta, hogy fizikálisan kifejezetten erősnek érzi magát – ezt alátámasztják a legfrissebb fotók is róla –, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy ebben a hatalmas mezőnyben (átlagban mintegy 50-60 ökölvívó jut minden egyes súlycsoportra) helyt tudjon állni. Norbert formája is megfelelő, ami pedig a csapat hangulatát illeti, arról csak a legfelső fokban beszélt a hajdúsági bunyós, aki azt is kijelentette, hogy ha minden jól alakul, akkor bizony éremmel szeretne hazatérni Kazahsztánból.

Bernáth Istvánnál picit kitértünk a vele kapcsolatos előzményekre is, hiszen tudható, hogy ő egy komoly betegség után tért vissza év közben egyáltalán magához a versenysporthoz is, és az edzéseit is nagy figyelemmel kellett elvégeznie, nehogy valami egészségügyi probléma ismét felvetődjön. Ám azóta két külföldi viadalon is szépen szerepelt, és így nem volt kérdés, hogy a válogatottba ismét meghívják, hiszen majd kicsattan az erőtől.

Bernáth a célokról elmondta „szeretném a legjobb formámat hozni, és lehetőség szerint minden mérkőzésemet megnyerni, ám, ha a legjobbtól pontozással kapok ki a vb-n, akkor sem leszek elkeseredve, amennyiben tisztességesen helyt tudok állni”.

Kitértünk a sportoló formájára is: „Jelenleg úgy érzem, jó formában vagyok, nagyon jót tett a vb előtti szlovákiai és csehországi verseny, ahol idő előtti TKO-val nyertem. Igaz, csak három hete csatlakoztam  a válogatotthoz, de előtte már a saját edzőtermemben folyamatosan készültem, illetve Somlai Miklós is segített a munkában. Ezt finomítottam tovább a szövetségi kapitány irányítása alatt az edzőtáborban.”

Bernáth István a tisztességes helytállás mellett azért a dobogóra is nagyon szeretne felállni, amire jó esetben képesnek tartja magát – tudtuk meg a DVSC szupernehézsúlyú öklözőjétől.

- Koppányi Szabolcs -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!