Sport

2013.07.19. 07:44

Európa Liga - Kovács a 93. percben egyenlített a Debrecen ellen

Drammen/Budapest, 2013. július 18., csütörtök (MTI) - A Debrecen 2-2-es döntetlent ért el a norvég Strömsgodset vendégeként a labdarúgó Európa Liga-selejtező 2. fordulójának csütörtöki, első mérkőzésén. A hazaiak a 93. percben Kovács Péter révén egyenlítettek.

Drammen/Budapest, 2013. július 18., csütörtök (MTI) - A Debrecen 2-2-es döntetlent ért el a norvég Strömsgodset vendégeként a labdarúgó Európa Liga-selejtező 2. fordulójának csütörtöki, első mérkőzésén. A hazaiak a 93. percben Kovács Péter révén egyenlítettek.

Eredmény:

Európa Liga-selejtező, 2. forduló, első mérkőzés:

Strömsgodset (norvég)-Debreceni VSC 2-2 (0-1)

Drammen, Marienlyst Stadion, 4000 néző, v.: Marius Avram (román)

gólszerzők: Horn (53.), Kovács (93.), illetve Sidibe (36., 55., a másodikat 11-esből)

piros lap: Bódi (67.)

sárga lap: Ibrahim (4.), Nuhu (55.), illetve Máté P. (26.), Bódi (52., 67.), Se. Bouadla (86.), Sidibe (89.)

 

Strömsgodset:

Stubhaug - Hamoud, Madsen, Horn, Storbaek - Ibrahim, Stef. Johansen, B. Boateng (Sveen, 82.) - Olsen (Rönning, a szünetben), Kovács, Storflor (Nuhu, a szünetben)

 

Debrecen:

Verpecz - Nagy Z., Máté P., Morozov, Korhut - Bódi, Damahou (Zsidai, 12.), Szakály P. (Trninic, 71.), Se. Bouadla (Kulcsár, 86.), Czvitkovics - Sidibe

 

A találkozó elején ugyan a norvég csapat birtokolta többet a labdát, ám az első nagy helyzetet a Debrecen hagyta ki, Bódi a 16. percben a kapufát találta el. Kondás Elemér tanítványai támadásban továbbra is veszélyesebbek voltak, a 29. percben Sidibe helyzeténél ismét a kapufa mentette meg a Kovács Péterrel a kezdőben felálló norvég csapatot. A 36. percben azonban a szenegáli támadó már nem hibázott, Czvitkovics passzát értékesítette.

A fordulást követően gyorsan egyenlített a hazai csapat, de nem örülhetett sokáig, ugyanis Sidibe az 55. percben büntetőből - amelyet a Czvitkoviccsal szemben elkövetett szabálytalanságot követően ítélt meg a játékvezető - ismét a hajdúságiakat juttatta vezetéshez. A következő percek Verpeczről szóltak, a Debrecen kapusa több nagy védést is bemutatott. A 67. percben nehéz helyzetbe került a magyar kupagyőztes, ugyanis Bódi megkapta a második sárga lapját, így a kiállítás sorsára jutott.

Az emberelőnyben futballozó norvég csapat természetesen magához ragadta a kezdeményezést, több helyzetet is kidolgozott, végül a 93. percben magyar csatára révén mentette döntetlenre a találkozót.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!