Sport

2013.07.11. 17:21

Ábrahám és Valovics is a Lokit erősíti a jövőben

Debrecen - Nagy segítségére lehet a debrecenieknek az egykori válogatott beálló, és a magas átlövő.

Debrecen - Nagy segítségére lehet a debrecenieknek az egykori válogatott beálló, és a magas átlövő.

Amint arról már beszámoltunk, négy új emberrel erősített az előző bajnokságot kiesőhelyen záró DVSC-Fórum csapata. Az exlokista Sopronyi Anettet, illetve a Kiskunhalasról érkező Barna Évát már bemutattuk. Most következzen az egykori válogatott Ábrahám Szilvia, és a szintén Halasról érkező Valovics Nóra eddigi pályafutásának ismertetése.

Az 1983-as születésű Ábrahám első klubja az FTC volt, ezt követően játszott a Bp. Kőbányai Spartacus SC-ben, a Jászberényi TKF DSE-ben, és a Vasas SC-ben, ismert kézilabdázó azonban csak a Váci NKSE együttesében vált belőle. A beálló innen került a Veszprémhez, majd Siófokra vezetett az útja. Ám 2012 szeptemberében távozni kényszerült a Somogy megyeiektől, sajtóhírek szerint a klubtulajdonos megsértése miatt bontottak vele szerződést. Ezt követően az NB I/B Nyugati csoportjában szereplő Pilisvörösvári KSK csapatánál kötött ki, és onnan csábították Debrecenbe. 2010. szeptember 21-én a Németország elleni mérkőzésen mutatkozott be a válogatottban.

Nincs vége

Valovics Nóra a már bemutatott Barna Éva legjobb barátnője. Az átlövő, aki augusztus 9-én tölti majd be 27. életévét, a Fradiban kezdte pályafutását, ahonnan Kiskunhalasra került (ide még kétszer visszatért). Valovics még siófoki időszaka alatt térdproblémái miatt befejezte pályafutását, ám később mégis úgy döntött, saját felelősségére újrakezdi. Barnához hasonlóan ő is az előző szezonban remeklő halasiaktól tette át székhelyét a cívisvárosba.

- HBN -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!