Sport

2013.06.18. 09:50

Most már biztos: NB I-es marad a Loki!

Véglegessé vált, hiába végzett kieső helyen a DVSC-Fórum női kézilabdacsapata, a következő idényben is az élvonalban szerepelhetnek a piros-fehérek!

Véglegessé vált, hiába végzett kieső helyen a DVSC-Fórum női kézilabdacsapata, a következő idényben is az élvonalban szerepelhetnek a piros-fehérek!

Amiről eddig csak feltételesen lehetett beszélni, az most már tény: az NB I/B Nyugati csoportjának feljutója, a Szekszárdi Fekete Gólyák csapata nem tudja vállalni az élvonalbeli szereplést – erről beszélt a Naplónak Bay Attila, a klub első embere.

– Most már végleges, hogy maradunk az NB I/B-ben. Több támogatóval is beszéltünk, szívesen segítettek volna, ám olyan költségvetést nem tudtunk összeállítani, amivel végig tudnánk csinálni egy teljes szezont a legjobbak között. Éppen ezért a visszalépés mellett kellett döntenünk, s ezt a határozatunkat a szövetséghez is eljuttatjuk még a héten – fogalmazott az elnök.

Éliás Gábor, a Magyar Kézilabda Szövetség Verseny Albizottságának elnöke korábban arról tájékoztatta a Naplót, amennyiben valamelyik feljutó gárda nem kíván osztályt váltani, a besorolásnál az előző idény eredménye számít, ezért a 11. helyen végző DVSC a kedvezményezett a kiesők közül. A szakember hozzátette, a Debrecennek az NB I/B-be kell neveznie, illetve szükséges csatolnia egy szándéknyilatkozatot, miszerint üresedés esetén elvállalja az élvonalbeli szereplést.

A Napló információi szerint a Loki vezetői a szabályoknak megfelelően jártak el, így várhatóan semmilyen akadálya nem lesz annak, hogy a DVSC a 2013/14-es idényt is az élvonalban játssza.

HBN-BN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!