Sport

2008.06.02. 16:49

Mourinho hivatalosan is az Inter edzője lett

<p>Az Internazionale hétfőn hivatalosan is bejelentette, hogy Jose Mourinho lett a csapat új vezetőedzője Roberto Mancini távozása után. A portugál szakember három évre írt alá a kék-feketékhez.</p>

"Jose Mourinho hivatalosan is az Internazionale vezetőedzője lett" - olvasható a klub honlapján. "A tréner munkáját Rui Farias, Silvino és Andrei Villas Boas fogja segíteni, a másodedző Giuseppe Baresi lesz, aki eddig a fiatalok edzését irányíította" - áll az Inter által kiadott közleményben.

A kék-feketék vezetősége hivatalosan kedden mutatja be Jose Mourinhót a nagyközönségnek az Appiano Gentile edzőközpontban.

"Szeretnénk megköszönni Roberto Mancini négyéves munkáját, amely alatt sok sikerben volt része az együttesnek" - folytatódik a közlemény. "Az Internazionale sok sikert kíván Jose Mourinhónak és stábjának".

A portugál mester az átigazolási időszakban minden bizonnyal több egykori játékosát is meg fogja környékezni a Chelsea-nél, hogy csatlakozzon az olasz gárdához. Az Inter elnöke, Massimo Moratti pedig ehhez minden anyagi feltételt biztosítani fog, annak érdekében, hogy a közeljövőben Bajnokok Ligáját nyerhessen a csapat.

Azt egyelőre nem hozták nyilvánosságra, hogy mennyit keres majd Mourinho az Internél, de az olasz lapok úgy tudják, hogy évi kilenc millió eurót tehet majd zsebre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!