Sport

2008.03.23. 13:13

Román tiltakozás a női kézisek olimpiai selejtezője miatt

<p>A Román Kézilabda Szövetség (FRH) hivatalos tiltakozást nyújtott be a nemzetközi szövetséghez (IHF) amiatt, hogy az pénteken megváltoztatta a női kézilabdázók pekingi olimpiai pótselejtezőmérkőzéseinek csoportbeosztását - olvasható a Magyar Olimpiai Bizottság honlapján román újságok jelentéseire hivatkozva. Az alaposan megváltozott menetrend a magyar válogatottat is sújtja.<BR /></p>

Románia eredetileg Bukarestben játszott volna a lengyelekkel, horvátokkal és elefántcsontpartiakkal, Magyarország pedig Franciaországban a házigazdákkal, Kongóval és Japánnal. A Nemzetközi Sportdöntőbíróság azonban az ázsiai és a nemzetközi szövetség közti vitát eldöntő határozata nyomán megváltoztatták a csoportbeosztást, és a magyar válogatott a bukaresti csoportba került Japánnal, Lengyelországgal és Romániával.

Cristian Gatu, az FRH elnöke szerint az IHF-nél "meg kellene érteniük, hogy nem vagyunk hülyék, nem fogadhatunk el mindig mindent". Nem csak amiatt háborognak a románok, hogy a horvátok helyett kapott magyar csapat sokkal erősebb, a japánok játékstílusát pedig "utálják", hanem amiatt is, hogy egy héttel a pótselejtezők előtt meghozott döntés egy sor gyakorlati problémát okozott.

Kinyomtatták a programot, elküldték a meghívókat, a horvátok 10 ezuer euró előleget fizettek ki szállásra, a csapatok repülőjegyeket foglaltak le Bukarestbe, Elefántcsontpart nagy nehézségekkel szerezte be a küldöttség tagjai számára a vízumokat, amelyek szintén feleslegessé váltak - sorolta Gatu.

Tóth Tímea, magyar válogatott átlövője is értetlenül áll a döntés előtt. "Felháborított minket, hogy a felkészülés közben változtatják meg a programot. Nem mindegy, hogy Nimes-be (Nimbe) utazunk vagy Bukarestbe. Az sem mindegy, kikkel játszunk. Nem lett volna könnyű az előző csoportbeosztás sem, de ez még nehezebb" - idézi a játékos blogját a mob.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!