Hirdetés

2023.08.28. 10:20

Lépj szintet a Printex Fluid Art-tal!

A fluid art művészetben a cellaképződést elősegítő adalékanyagok kulcsszerepet játszanak, hiszen ezek alkalmazásával könnyen és gyorsan hozhatsz létre varázslatos formavilágú képeket.

PR cikk

Forrás: kreativfestek.hu

A kezdők előszeretettel nyúlnak a szilikonolajhoz, míg a haladók már a cellaaktivátort, leggyakrabban az ún. „ausztrál bázist” keresik (melynek beszerzése igencsak nehézkes itthon), hogy olyan cellaformákat és –hálózatokat alakítsanak ki, melyeket a hagyományos szilikon olajjal nem lehetséges.

Szuper hírünk van, hiszen a Printex Fluid Art család most négy izgalmas termékkel bővült, amelyekkel még magasabb szintre emelheted festői képességedet: a Printex Fluid Art Cella Aktivátorral és egy három terméket tartalmazó „pillow” sorozattal (White Pillow, Fractal Pillow és Aquarelle Pillow)!

A „blooming” technika során szokás alkalmazni a cellaaktivátort és alap rétegnek, a „pillow”-kat.

Ennél a fluid art technikánál ugyanis először egy ún. „pillow vagy „párna” alapréteget készítünk, melyre rétegezzük a fluid art festéket, legvégül pedig a cellaktivátort adjuk hozzá.

Így készítsd el a tökéletes „blooming” fluid art festményed

Első lépésként öntsd meg a „pillow” alapot kör alakban, majd rétegezd az alap közepére a fluid art festéket (a már készre kevert Printex Fluid Art festék az ajánlott) úgy, ahogy neked tetszik. Legutolsó rétegként folyasd a Printex Cella Aktivátort a fluid art festék közepébe. Figyelj oda ara, hogy az aktivátort a lehető legjobban inkább terítsd szét a fluid art festék réteg felszínen, lehetőleg ne csorgasd „mélyre”.

Ezek után közepes erősséggel és meglehetős óvatossággal oldalirányból fújd szét a festéket középről kifelé, a kép szélei felé haladva. Egyfajta virág alakban, mintha egy-egy fújás egy-egy virágszirom lenne – figyelj arra, hogy csak a „pillow” tetején fújd el a festéket, ne „szánts” mély barázdákat. A végén pedig forgatással vagy festék folyatásával nyújtsd a cellákat és alakítsd ki a végleges képet. 

A Printex Fluid Art Cella Aktivátor család egyedülálló a piacon, mert egy cella aktivátorral három különböző formavilágú képet is készíthetsz: izgalmas új formák és mintázatok hozhatók létre, amelyek igazán lenyűgöző hatást eredményeznek.

Printex White Pillow: A leghagyományosabb „pillow”, mellyel könnyedén alakíthatók ki az „ausztrál” típusú cellamintázatok.

haon-pr-fluid-art

Printex Fraktál Pillow: Ez a „pillow” alap kifejezetten fraktál mintázatok készítésére lett tervezve. A festék terülése során lenyűgöző fraktálos formák jönnek létre a vásznon, ami nemcsak különleges, de egészen egyedi hatást is eredményez.

haon-pr-fluid-art

Printex Akvarell Pillow: Az akvarell stílust kedvelőinek ajánljuk ezt a „pillow”-t, mely gyönyörű színátmeneteket képes létrehozni, melyekkel igazán lenyűgöző fluid art festmények készíthetők.

haon-pr-fluid-art

A Printex Cella Aktivátor termékcsaládja új lehetőségeket és technikákat nyit meg a fluid art művészetben. Próbáld ki őket a már jól ismert, begyakorolt technikákkal vagy legyél merész és próbálj ki új technikákat. Bármelyiket is választod, biztos lehetsz benne, hogy a Printex termékei segítenek abban, hogy könnyen és gyorsan egyedülálló alkotásokat hozz létre!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában