Hirdetés

2023.05.18. 00:00

Kalandozás a világ népeinek szakrális zenéjében

Idén május 20. és 28. között kerül megrendezésre a Con Spirito Egyházzenei Fesztivál, amely ezúttal is fantasztikus programsorozatot ajánl a zenekedvelő közönség számára. A magyar kultúrában több szokás kötődik a pünkösdhöz, ezért 2023-ban a Filharmónia Magyarország fesztiválján a népzene és az egyházzene kapcsolata kerül a középpontba.

Szent Efrém Férfikar

Forrás: Orbán Domonkos

A fesztivál részeként Debrecenben május 26-án Angyalszárnyakon címmel a világ szakrális zenéiből hallhatunk majd válogatást a Szent Anna Székesegyházban. Magyarország legnépszerűbb vokális együttesei között számontartott Szent Efrém Férfikar rendszeresen koncertezik hazánkban és világszerte. A nyolctagú együttes ezúttal Bolyki Sárával, a népzenei, világzenei és jazzprojektek elhivatott énekesnőjével lép színpadra, aki az acappella műfajában ért el nemzetközi sikereket. Az est művészeti vezetőjével, Bubnó Tamással – aki kamaraénekesként, szólistaként, tudományos kutatóként és karnagyként bejárta szinte az egész világot –, olyan műsorral érkeznek, amelyben ugyan különböző korok és stílusok zenéi jelennek meg, de mégis összeköti őket a lelki gazdagság.

Bolyki Sára
Bolyki Sára
Forrás: Várallyay Nóra

További információért látogasson el a Filharmónia Magyarország honlapjára.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában