Közlemény

2024.02.15. 22:43

Steinbach József református püspök is támogatja Balog Zoltánt döntéseiben

Steinbach József, a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke is támogatásáról biztosította Balog Zoltánt, a Magyarországi Református Egyház (MRE) zsinatának lelkészi elnökét döntéseiben, „legyen az bármi”.

MW

Steinbach József, a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke

Forrás: MTI

Fotó: Vasvári Tamás

Steinbach József az MTI-hez csütörtök éjjel eljuttatott közleményében azt írta: az MRE zsinatának elnökségi tanácsa által keddre összehívott országos esperes-főgondnoki értekezlet teljesen zárt körű volt. Azon minden jelen lévő püspök és főgondnok megszólalt, de egyikük sem szavazott a zsinat elnökének támogatásáról.

Úgy fogalmazott, mivel a zárt körű megbeszélésen elhangzottak nem nyilvánosak, „egyikünknek sincs felhatalmazása arra, hogy a hozzászólásokról tájékoztatást adjunk”.

Közölte: Pásztor Dánielhez, a Tiszáninneni Református Egyházkerület püspökéhez hasonlóan a zsinat lelkészi elnökének ebben a helyzetben hozott döntéseit – legyen az bármi – tudomásul veszi és támogatja.

Steinbach József hozzátette: személyes meggyőződése, hogy a kialakult helyzetben a református egyház további hiteles szolgálatát tartják szem előtt, ezért imádkoznak és cselekednek.

Eddigi, 16 éves püspöki szolgálata alatt a Dunántúli Református Egyházkerületben „egységgel és alázattal mindent megtettünk azért, hogy a nehéz helyzetben lévők, bántalmazottak, rászorulók ügyét a Jézus Krisztustól tanult szeretettel hordozzuk; valamint ezzel a krisztusi szeretettel hidakat építsünk és békességet munkáljunk” – írta Steinbach József.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában