Hivatalos eredmények

2024.01.31. 06:39

Nemzeti konzultáció: a magyarok kiálltak hazánk szuverenitása mellett

A nemzeti konzultáció eredményeinek összesítése alapján világosan látszik, hogy a magyar emberek kiálltak hazánk szuverenitása mellett, és elsöprő többségük mondott nemet arra, hogy az életünket alapvetően befolyásoló kérdésekben mások döntsenek helyettünk – olvasható a kormány honlapján.

MW

Az európai uniós szankciókról szóló nemzeti konzultáció kérdőíveit kézbesíti egy postás

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Mint az eredményekből kiolvasható, 

több mint másfél millióan vélekedtek úgy, hogy továbbra is fenn kell tartani a rezsitámogatást, azaz a magyar családok energiaszámláinak havi átlagos 181 ezer forinttal való csökkentését

– ismerteti a Magyar Nemzet.

 

A csaknem 300 ezer családot és 30 ezer vállalkozást védő kamatstop idénre szóló kiterjesztését szintén másfél milliónál többen támogatták, ugyanúgy, mint a gyermekvédelmi szabályozás további szigorítását, valamint a magyar gazdák melletti kiállást és a magyar mezőgazdaság GMO-mentességének biztosítását.

Szintén másfél milliónál is több magyar utasítja el a migránsgettók hazai létrehozását, illetve tette le a voksát amellett, hogy Ukrajnában fegyverszállítás helyett tűzszünetre és békére van szükség. 

 

Körülbelül ugyanennyien vélekedtek úgy, hogy ne fizessünk többet Ukrajna támogatására, amíg a nekünk járó pénzt nem kaptuk meg, illetve a magyarok azt sem gondolják, hogy adottak a feltételek Ukrajna teljes jogú uniós tagságához. 

A cikk folytatása IDE kattintva érhető el.

Nacsa Lőrinc: egyértelmű üzenetet küldtünk Brüsszelnek, hogy el a kezekkel a rezsitámogatástól

A nemzeti konzultáción a magyar emberek egyértelmű üzenetet küldtek Brüsszelnek: el a kezekkel a rezsitámogatástól – mondta a KDNP frakcióvezető-helyettese szerdán az MTI-hez eljuttatott videójában.

Nacsa Lőrinc azt mondta, Brüsszel elhibázott szankciós politikájának egyenes következménye volt az energiaárak elszabadulása, amely amellett, hogy 2023-ban egész Európa inflációját az egekbe lökte, a családokra is óriási terhet rakott.

NACSA Lõrinc
Nacsa Lőrinc vallásturizmusügyi biztos, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) parlamenti frakcióvezető-helyettese
Fotó: Soós Lajos / Forrás: MTI

Hozzátette, Magyarországon a rezsitámogatás átlagosan havi 181 ezer forint értékben segíti a családokat, így ma Európában itt a legolcsóbb a rezsi.

„A dollárbaloldal hozzáállását ismerjük, hiszen ők be sem vezették volna a rezsicsökkentést, sőt, ha ők lennének hatalmon, ki is vezették volna azt” – fogalmazott a politikus.

Hangsúlyozta, Brüsszel is nyílt hadjáratba kezdett a rezsitámogatás ellen, hiszen hivatalos állásfoglalásukban azt mondták, hogy „az energiatámogatási intézkedéseket fokozatosan meg kell szüntetni”.

Nacsa Lőrinc úgy folytatta, hogy a nemzeti konzultációban a magyar emberek elmondták a véleményüket minderről: „Egyértelmű üzenetet küldtünk Brüsszelnek, hogy el a kezekkel a rezsitámogatástól. A Fidesz–KDNP éppen ezért továbbra is ki fog állni a rezsicsökkentés mellett, és nem hagyjuk, hogy Brüsszel újabb terheket rakjon a magyar emberek vállára” – emelte ki a KDNP frakcióvezető-helyettese.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában