Ellentámadás

2023.09.19. 07:52

Új módszerrel próbálja megúszni a felelősségre vonást Eva Kaili

A Magyar Nemzet cikke szerint a brüsszeli korrupciós botrány egyik főszereplője a mentelmi jogára hivatkozva próbálja megúszni az ügyet.

MW

A korrupciós botrányba keveredett Eva Kaili görög szocialista párti képviselő, az Európai Parlament (EP) volt alelnöke az uniós törvényhozás plenáris ülésén Strasbourgban 2023. július 11-én

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Julien Warnand

Eva Kaili, az Európai Parlament egykori baloldali alelnöke, a brüsszeli korrupciós botrány egyik főszereplője, akit decemberben tartóztattak le és vádoltak meg korrupcióval, most merész jogi fordulattal akarja megbuktatni a teljes nyomozást, azzal érvelve, hogy a rendőrség és a kémszolgálatok törvénytelenül jártak el, amikor nyomoztak utána – írja a Magyar Nemzet a Politico brüsszeli hírportál cikkére hivatkozva.

A Kailit védő két ügyvéd, Sven Mary és Christophe Marchand azt állítja, hogy a belga titkosszolgálat és a rendőrség megsértette az ügyfele parlamenti mentelmi jogát és esetlegesen más gyanúsítottakat védő uniós törvényeket.

Az ügyvédek szerint a jogi eljárások megkezdése előtt a brüsszeli korrupciós botrány nyomozóinak hivatalos kérelmet kellett volna benyújtaniuk a parlamenthez a politikus mentelmi jogának felfüggesztésére. Azonban erre nem került sor.

Kaili ügyvédjeinek több hónapig tartó munkájának kedden reggel 9 órakor lehet eredménye, a brüsszeli igazságügyi palotában, ahol a szövetségi ügyész ülést hívott össze a jogi kifogás mérlegelésére.

A teljes cikkért kattintson.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában