Nagyvilág

2017.07.09. 11:39

Windows kontra Macintosh

USA - Csak a megkérdezettek két százaléka váltana Mac-ről Windowsra.

USA - Csak a megkérdezettek két százaléka váltana Mac-ről Windowsra.

Érdekes összefüggéseket tárt fel a Verto Analytics az amerikai Mac- és Windows-felhasználók viszonyáról. A kutatás szerint a windowsosok több mint húsz százaléka Mac-re váltana, ha tehetné. Ami az ellenkező irányt illeti, az Apple-felhasználók közül csak két százalék állna át Windowsra, a többi a következő számítógépét is az Apple-től veszi.

A Windows-laptopok tulajdonosainak huszonegy százaléka vonzó terméknek látja a Mac-et, az asztalrendszereknél ez az arány huszonöt százalékra emelkedik. Ők hat hónapon belül tervezik a váltást, bár ez természetesen több tényezőtől, például az anyagi helyzetüktől is függ – írja a computerworld.hu.

Nem, mert drága

A kutatás szerint azok fontolgatják komolyan az átállást, akik jövedelme eléri vagy meghaladja az évi 150 ezer dollárt, bár alacsonyabb keresetűek is szívesen váltanának, de az Apple-eszközök magas ára miatt nem tartják valószínűnek, hogy erre a közeljövőben sor kerülhet.

A Microsoft ugyanakkor nem tett le arról, hogy a prémiumeszközök piacán is felnőjön az Apple-hez: ezt célozza többek közt a Surface-terméksor, benne az iMac konkurensének szánt Surface Studio.

ÉKN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!