Nagyvilág

2008.05.26. 13:14

Halálra ítélték Nagaszaki polgármesterének gyilkosát

<p>Egy japán bíróság hétfőn kötél általi halálra ítélt egy hatvanéves férfit Nagaszaki polgármesterének meggyilkolása miatt.</p>

Az újraválasztásért küzdő Icso Itót 2007 áprilisában kampányirodája közelében lőtte le az anyagi gondokkal küzdő gengszter, aki a várost okolta rossz helyzetéért.

Tecuja Sirót még a merénylet helyszínén sikerült elfogni, miután közvetlen közelről hátba lőtte Nagaszaki város polgármesterét egy vasútállomás előtti forgalmas utcán. Az újraválasztására készülő Icsó Itó a merénylet után több órával halt meg egy kórházban vérveszteség miatt.

A merénylő Japán legnagyobb bűnszövetkezetével, a Jamagucsi-gumival szövetségben álló helyi banda egyik vezetője volt. A szervezet a merénylet után feloszlott. Siró azt állította, hogy azért ölte meg Nagaszaki polgármesterét, mert a városvezetést okolta anyagi problémái miatt.

A Jiji japán hírügynökség jelentése szerint a merénylő a tárgyalás alatt közölte, hogy halálbüntetésre számít, és készen áll az akasztásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!