Nagyvilág

2008.03.25. 12:30

Tömegkarambol Ausztriában - 100 autó csúszott egymásba, 60 sérült

<p>Csaknem 100 autó csúszott egymásba kedden az A1-es autópálya Salzburg felé vezető oldalán Felső-Ausztriában: az eddigi információk szerint hatvanan sérültek meg, húszan közülük súlyosan.</p>

14,00  Tömegkarambol Ausztriában - 1 halott, 30 sebesült

A legfrissebb hírek szerint egy ember meghalt, harmincan - köztük öten súlyosan - megsérültek, amikor több mint hatvan autó csúszott egymásba az A1-es autópályán Ausztriában, Seewalchen közelében kedden - közölte a helyi rendőrség. A baleset a Bécset Salzburggal összekötő autópályán történt.

Az elsődleges viszgálatok szerint a heves havazás és a téli útviszonyok okozták a katasztrófát. Többen autójukban rekedtek, őket tűzoltóknak kellett kimenekiteniük.


12,17: A salzburgi Vöröskereszt úgy tudja: egy turistabusz is az egymásba csúszott járművek között van. Azt, hogy halálos áldozatai is vannak-e a karambolnak, egyelőre nem tudni. A helyszínre több mentőautó is érkezett, hogy segítsenek az autókba szorultakon. Az A1-es autópálya érintett szakaszát mindkét irányban lezárták.

A helyi rendőrség szerint a tömegkarambolt a heves havazás és a téli útviszonyok okozhatták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!