Magyarország

2016.06.25. 17:11

Hiller István lett az MSZP választmányi elnöke

Budapest - Hiller István korábbi pártelnököt választotta választmányi elnöknek az MSZP szombati, zárt ajtók mögötti tisztújító kongresszusa.

Budapest - Hiller István korábbi pártelnököt választotta választmányi elnöknek az MSZP szombati, zárt ajtók mögötti tisztújító kongresszusa.

A szavazás eredményéről az MSZP saját honlapján számolt be. Hiller István 201 szavazattal győzte le a 134 szavazatot gyűjtő korábbi választmányi elnököt, Botka László szegedi polgármestert.

Az elnökválasztás első fordulója sikertelen volt, a 358 szocialista küldött a második fordulóban Tóbiás József jelenlegi elnök és Molnár Gyula volt fővárosi elnök közül választhatja ki a párt következő vezetőjét. Az első fordulóban az elnökjelöltekre 337-en szavaztak, Molnár Gyula 121 szavazatot, Tóbiás József 99 szavazatot, Harangozó Tamás 67 szavazatot, Szanyi Tibor pedig 45 szavazatot kapott.

A tájékoztatás alapján Gőgös Zoltán (183 szavazat) megőrizte elnökhelyettesi pozícióját az ellene induló Tóth Bertalan (144 szavazat) parlamenti frakcióvezető-helyettessel szemben.

A három alelnök egyike a posztot eddig is betöltő Ujhelyi István (262 szavazat) lett, akinek ebben a tisztségben Nemény András, a párt Vas megyei elnöke (234 szavazat) és Gúr Nándor országgyűlési képviselő (197 szavazat) lesz a társa. Lukács Zoltánnak (194 szavazat) nem sikerült megőriznie alelnöki posztját.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!