Magyarország

2012.09.13. 10:56

Műegyetem - LMP: a kormánynak fel kell oszlatnia a TEK-et

Budapest, 2012. szeptember 13., csütörtök (MTI) - Az LMP szerint a Terrorelhárítási Központ (TEK) szerdai műegyetemi "melléfogása" után a kormánynak fel kellene oszlatnia a TEK-et, az egységre fordított forrásokat pedig a rendőrség fejlesztésére és áldozatvédelemre kell fordítani.

Budapest, 2012. szeptember 13., csütörtök (MTI) - Az LMP szerint a Terrorelhárítási Központ (TEK) szerdai műegyetemi "melléfogása" után a kormánynak fel kellene oszlatnia a TEK-et, az egységre fordított forrásokat pedig a rendőrség fejlesztésére és áldozatvédelemre kell fordítani.Dorosz Dávid, az Országgyűlés rendészeti bizottságának LMP-s tagja az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében azt írta: ismét "csúnyán melléfogott" a TEK, amikor szerdán nagy erőkkel vonult ki és elfogta a Budapesti Műszaki Egyetem "Luke Skywalkernek öltözött, játékpisztollyal felfegyverzett hallgatóját".

Az LMP szerint itt az idő, hogy az újabb "blamát" megelőzzék: a kormánynak fel kell oszlatnia a TEK-et, és az arra "feleslegesen elszórt" forrásokat az embereket megvédeni képes, a rendőröket anyagilag és erkölcsileg megbecsülő közösségi rendőrség felállítására kell fordítani.

Kiürítették szerda délelőtt a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemet (BME), miután egy diák fürdőköpenyben beült az egyik előadásra, majd fegyvert - mint utóbb kiderült játékpisztolyt - tett ki a padra. A fiatalembert elfogó TEK az eset kapcsán közölte: minden bejelentést komolyan vesz, nincs lehetősége és ideje mérlegelni olyan esetekben, amikor emberéletek lehetnek veszélyben.

MTI

 

A rendőrség nem indít eljárást azzal a hallgatóval szemben, aki szerdán egy fegyvernek látszó tárggyal, mint utóbb kiderült, egy játék pisztollyal ült be a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) egyik előadására. Az egyetemet kiürítették, a fiatalt a Terrorelhárítási Központ (TEK) emberei fogták el. A Fidesz szerint a TEK a pécsi lövöldözés után jól járt el, az MSZP és a Jobbik viszont bírálta a TEK főigazgatóját.

Valószínűleg játékpisztoly miatt ürítették ki a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemet szerda délelőtt - értesült az MTI.

Még a Műegyetem egyik termében elfogták a terrorelhárítók azt a fiatal férfit, aki szerdán fürdőköpenyben ült be az egyik előadásra, majd fegyverét a padra tette - közölte Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ (TEK) főigazgatója az MTI-vel a helyszínen.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!