Magyarország

2012.07.25. 14:52

Díjat alapított kiválóságainak a közmédia

Budapest, 2012. július 25., szerda (MTI) - A Közmédia Kiválósága címmel díjat alapított a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA).

Budapest, 2012. július 25., szerda (MTI) - A Közmédia Kiválósága címmel díjat alapított a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA).A közmédia egészére kiterjedő elismerést egyszerre tizenketten viselhetik, odaítéléséről az MTVA, valamint a négy közszolgálati médium vezérigazgatója (MTV, Duna TV, Magyar Rádió és MTI) együtt dönt - közölte az MTI-vel szerdán az MTVA Kommunikációs Igazgatósága.

A díjban az részesülhet, aki már betöltötte 60. életévét és legalább tizenöt évet dolgozott a közszolgálati médiánál. Az elismerést elnyerők életük végéig havi nettó 250 ezer forintos (évente az inflációnak megfelelően növelt) juttatást is kapnak az intézménytől.

Az MTVA áthidalta a felmerült a jogi akadályokat, és megtalálta a megoldást a MTV Zrt. örökös tagságának problémájára is - olvasható az intézmény közleményében. A díjazottak az elismeréssel járó havi járandóságukat - címük megtartása mellett - a továbbiakban is megkapják, beleértve az elmaradt kifizetések pótlását is.

Az örökös tagság intézménye ebben a formában ugyanakkor hosszabb távon nem marad fenn, az örökös tagok sora új jelöltekkel már nem bővül.

Azok az örökös tagok, akik a Közmédia Kiválósága-díj jelöltjei közé is felkerülnek, szabadon dönthetnek arról, hogy átlépnek-e - régi címük megtartása mellett - az új elismerési rendszerbe.

MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!