Magyarország

2009.01.11. 17:19

A szmogriadó idején sűríti járatait a BKV

<p>A szmogriadó miatt megnövekedett utazási igényekre csúcsidőben teljes kapacitással, napközben pedig járatsűrítéssel készül a BKV Zrt.</p>

Csúcsidőn kívül a felszíni közlekedési eszközök összességében 10 százalékkal sűrűbben járnak majd, a metróvonalakon 20 százalékkal, a HÉV-vonalakon pedig 50 százalékkal lesz nagyobb a kapacitás - tájékoztatta a Független Hírügynökséget vasárnapi közleményben a közlekedési vállalat.

Az aktuális utazási lehetőségekről a BKV ügyfélszolgálatán, honlapján, továbbá a forgalmasabb csomópontokon szolgálatot teljesítő BKV-s szakemberektől és ellenőröktől, valamint a járművezetőktől lehet tájékoztatást kérni.

A főpolgármester vasárnap 11 órától rendelte el a gépjárműforgalom korlátozását Budapesten, a riasztási határértéket elérő szálló por-koncentráció miatt.

A fővárosi szabályozás szerint a naptár szerinti páratlan napokon csak a páratlan rendszámú járművek, míg a naptár szerinti páros napokon csak a páros és a 0-ára végződő rendszámú járművek közlekedhetnek a fővárosban.

 

  • Elrendelték a szmogriadót Budapesten
  • Budapest felkészült a szmogriadó rendeletre
  • A főváros az autóhasználat korlátozását kéri
  • Szezonja van szmognak, pornak
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!