Magyarország

2008.10.06. 16:22

Vonatszerencsétlenség Monorierdőnél - a személyvonat vezetője kiszaladt a fülkéből

<p>Monorierdő - Kiszaladt az utastérbe annak a motorvonatnak a vezetője, amelyik egy InterCity-be rohant hétfőn délelőtt Monorierdőnél.</p>

A Független Hírügynökség helyszíni tudósítójának több vonaton utazó szemtanú is megerősítette, hogy a személyvonat vezetője, amikor látta, hogy nem tudja elkerülni az ütközést, a vezetőfülkéből beszaladt az utastérbe.

A baleset oka még mindig nem tisztázott. Sigulinszki Tibor, a MÁV szóvivője a Független Hírügynökségnek annyit mondott, hogy az érintett szakaszon hétfőn reggel meghibásodott egy jelzőberendezés. Emiatt fokozott biztonsági intézkedéseket vezettek be, többek között sebességkorlátozást.

A tűzoltók az összecsúszott vagonokat nem sokkal négy óra után széthúzták, és további áldozatok után kutatnak. A tragédiának eddig négy halottja, három életveszélyes, négy súlyos és tizenkilenc könnyebb sérültje van.

Mint a Független Hírügynökség már hírül adta, délelőtt 10 óra 20 perckor a Nyíregyháza felől Budapestre tartó Hajdú IC-vonat végébe ütközött a Ceglédről ugyancsak Budapestre tartó személyvonat Monorierdőnél. A baleset következtében megsérült az IC-szerelvény utolsó kocsija, illetve a vele azonos irányban közlekedő személyvonat első két kocsija.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!