Magyarország

2008.09.11. 09:04

Szűcs Erika: Segély helyett munka - MTV

<p>Nemcsak közmunkát, hanem a helyi vállalkozások üres állásait is kínálnák a jövőben azoknak, akik munkaképesek, mégis szociális segélyre tartanak igényt - ismertette az elképzeléseket a köztévé Nap-kelte című műsorában</p>

Szűcs Erika szociális és munkaügyi miniszter. A tárcavezető szerint vállalkozók már érdeklődnek. Emellett az is cél lenne, hogy olyan nagyberuházásokban is kapjanak munkát az érintettek, mint például az épülő Mercedes-gyár.

Amennyiben pedig valakinek nincs meg akár a nyolc általánosa sem, akkor ennek befejezését és egy szakma kitanulását ajánlanák neki. Szűcs Erika hangsúlyozta: a legfontosabb, hogy az embereket visszavezessék a munkaerőpiacra. A szociális miniszter szerint a társadalom jogos kívánsága, hogy ha valaki szociális jövedelemre számít, akkor "letegyen valamit az asztalra".

Terveik szerint azok kapnák csak a segélyt, akik valóban nem képesek a munkára. Jelenleg ez a 200 ezernél is több rendszeres szociális jogosultnak a negyede, a többiek munkaképesek.

Szűcs Erika a műsorban beszélt a családi pótlék rendszeréről is. Véleménye szerint ma sok gyerek szenved attól, hogy a miatta járó pénzt nem is rá költik. A tárcavezető szerint ennek a fajta támogatásnak továbbra is alanyi jogon kell járnia, hiszen fontos, hogy erre számítani lehessen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!