Magyarország

2008.07.02. 18:58

Rendőrök aláztak meg fogyatékosokat

<p>Szellemi fogyatékosokat aláztak meg csurgói rendőrök, ráadásul az egészet mobiltelefonjukkal rögzítették.</p>

A két fogyatékos férfit lopás gyanújával idézték be a rendőrségre. A kihallgatáson viszont nemcsak a megszokott kérdések kerültek elő.

- A Balaton az folyó vagy tó?
- Tó…
- Miért folyik?
- Mert víz van benne…
- Mindent tud…

Csak egy példa, hogy próbálták zavarba hozni a két szellemi fogyatékost a csurgói rendőrök. Jól szórakoztak a két férfin, akiket a kapitányságon hallgattak ki, még 2007 februárjában. Lopással gyanúsították őket.

- Egy sünnek hány kölyke van?
- Három …
- És egy gorillának?
- Négy…

A rendőröknek az is nagyon tetszett, amikor az egyik gyanúsítottat arra kérték, próbálja megfogni egy képen látható meztelen nő mellét, és azt nyalja meg. Azon is jól szórakoztak, amikor az egyik fogyatékos férfit rábeszélték, hogy egy széktámlát maga előtt tartva "kormányozzon", társának pedig azt mondták, hogy a motor hangját utánozva berregjen.

A képeket egyikőjük mobiltelefonjával vették fel, majd feltették a rendőrőrs számítógépes hálózatára.

„Egy Somogy megyei rendőrőrs belső rendszerére került fel, onnét jött ez a névtelen feljelentést mellékelve a cd. Nem tudni, hogy ki volt” – mondta Fekete Róbert, a Somogy Megyei Főügyészség ügyésze.

A három rendőr ellen hivatali visszaélés miatt a Somogy Megyei Ügyészség vádat emelt, de úgy tudjuk, nem függesztették fel őket. Most is rendőrként dolgoznak.

Forrás: RTLHÍREK

További cikkek:
· Kegyetlen kutyakínzás
· Fiatalok haltak meg a balesetben
· A nap képei A nap képei 2008.07.01.
· Magyaroszág hírei
· Sziréna aloldalunk

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!