Magyarország

2008.06.04. 16:58

Orbán: "a nyugdíjak vásárlóértékét mindenképpen megtartjuk"

<p>A következő kormánynak válságkezelő kormánynak kell lennie, de akármilyen válságkezelés lesz, ha a Fidesz tagja lesz következő kormánynak, akkor garantáltan megőrzi a nyugdíjak vásárlóértékét - jelentette ki Orbán Viktor a Fidesz elnöke szerdán nyugdíjas érdekképviseletek és idősügyi tanácsok képviselői előtt.</p>

A pártelnök hozzátette: a következő kabinetnek válságkezelő kormánynak kell lennie, de nem történhet meg még egyszer az, mint tavaly, hogy a nyugdíjak vásárlóértéke 3,8 százalékkal csökkent.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy bármikor lehetnek ma Magyarországon előrehozott választások a jelenlegi bizonytalan politikai helyzetben, különösen a hétvégén várható eseményekre - utalt az ellenzéki politikus az SZDSZ szombati elnökválasztására.

A pártelnök elmondta: a Fidesz úgy tud a legjobban felkészülni az esetleges választásokra, ha minél több társadalmi réteggel ül lel tárgyalni és köt velük hosszú távú megállapodást. Ebben a sorban az elsők a gazdasági élet szereplői voltak - mondta Orbán, aki szerint ugyanis a gazdasági válság megoldásának kulcsa 10 év alatt egymillió új munkahely megteremtése. A Fidesz elnöke ugyanakkor leszögezte: ebből 350-400 ezer jelenleg is megvan, csak nem legális, ezeket adóváltozásokkal kell törvényessé tenni.

Orbán Viktor hozzátette: a gazdasági élet szereplői és a nyugdíjasok után a családosokkal, valamint a szociális segélyből élőkkel és fogyatékosokkal is le szeretne ülni tárgyalni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!