Magyarország

2008.05.26. 10:28

Messze vihette a víz a tiszabecsi lányt

<p>Tiszabecs - Radart is bevetettek, és a búvárok is folyamatosan dolgoznak a vízben.</p>

A miskolci szakemberek és a budapesti speciális mentők is bekapcsolódtak a Tiszabecsnél egy hete eltűnt kislány keresésébe. Csónakra szerelt radarállomással próbálták feltérképezni a folyó medrét, de a munkát nehezíti, hogy még mindig nagyon zavaros a víz, és rendkívűl gyors a Tisza sodrása.

– A mátészalkai és fehérgyarmati tűzoltók is a vízen vannak, nagyjából 10-12 ember vesz részt a keresésben – tájékoztott minket Lőrincz Gusztáv polgármester. – A magas vízállás miatt nem tudjuk átnézni a part menti bokrosabb részeket, ez csak akkor lehetséges, ha csökken a Tisza vízszintje.

Nem értik az okát

A falubeliek szerint elgondolkodtató, hogyan keveredett a lány arra a veszélyes partra. – A víz hideg volt, ezért a szándékát sem értjük, miért választotta éppen azt a partszakaszt a fürdésre – fűzte hozzá a település első embere. A család számára nincsen megnyugvás addig, amíg meg nem találják a holttestet, aminek azonban lassan csökken az esélye: Lőrincz Gusztáv szerint lehetséges, hogy a testet már messzire vitte magával a folyó.

- Varró Zsolt -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!