Magyarország

2008.05.11. 08:13

Újabb 65 milliárd úszik el Budapesten?

<p>Budapest - Újra kell tárgyalni a 65 milliárd forintos metrókocsi szerződést. A jelenlegi állapotok szerint jó, ha 2011-ben befejeződnek a 4-es metró munkálatai, a metrókocsik garanciája azonban csak 2008-tól 2010-ig érvényes - írja a Vasárnapi Ász.</p>

Az automata szerelvényeket a 2-es vonalán nem tudják elindítani, mert azon nem működnének. A lap az Inforádió értesülésére hivatkozva azt írja: a 2006-os szerződés 37 új járműről szól, amelyből idén 2-2 érkezne a 2-es és a 4-es vonalra. Előtte azonban még 10 milliárd forintot kell költeni a frissen felújított 2-es vonal átalakítására, hogy közlekedhessenek rajta.

A BKV összesen 263,5 millió eurót, azaz 65 milliárd forintot fizet a járművekért. A hosszában teljesen árjárható, légkondicionált, ötkocsis szerelvények a 2-es metrón 1023, a négykocsis szerelvények a 4-es metrón 807 utast tudnak majd egyszerre szállítani.

Kapcsolódó cikkek:

  • Kétmilliárd forinttal olcsóbb lesz a 4-es metró
    Egy budai szellőző elhagyása miatt 2 milliárd forinttal olcsóbb lesz a 4-es metró beruházása. A Budaörsig tartó szakasz építése 5 év múlva kezdődhet el.
  • Válságstáb a 4-es metró miatt
    Kiléphet a 4-es metró építéséből a Fővám téri állomás kivitelezője, a Hídépítő. Több hónapos késésben vannak ugyanis, a BKV ezért fel akarta gyorsítani a munkát.
  • Tűz volt a 4-es metró építkezésén
    Tűz volt a 4-es metró Móricz Zsigmond körtéri állomásának építkezésén. Az építési területen egy kétemeletes konténer-épület felső szintje gyulladt ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!