Magyarország

2008.04.09. 21:11

Tetten érték a MÁV hibaelhárítói a kábelrongálókat Rákosnál

<p>Rákos - Kábelrongálókat értek tetten a MÁV hibaelhárítói szerdán este a Budapest-Hatvan-Miskolc vasútvonalon, Rákos és Pécel között.</p>

A biztosítóberendezés Rákos vasútállomáson jelezte, hogy nem működik egy sorompó. A hibaelhárítók olyan gyorsan odaértek, hogy rajtakapták a tolvajokat, amint a sorompónál kábeleket vágnak le. A közben értesített rendőrök a rongálókat elfogták.

Both Ferenc, a Mávinform ügyeletese a Független Hírügynökségnek elmondta: Rákos állomáson a biztosítóberendezés este negyed nyolckor azt jelezte, hogy Rákos és Pécel között nem működik a sorompó. A kiérkező hibaelhárító egység tagjai tetten értek két embert, akik a kábelek egyik végét már teljesen elvágták, a másikat éppen akkor ütötték baltával. A 20 méter hosszú vezetékeket el akarták vinni. A tolvajok ezzel súlyosan veszélyeztették a vasút biztonságát - mondta Both Ferenc.

A közben kihívott rendőrök a helyszínelés után előállították a két embert. A biztosítóberendezés helyreállítását a MÁV szakemberei elkezdték, a javítás az éjszaka befejeződik. A rongálás miatt a helyreállításig 10-15 perces késéssel járnak az arra közlekedő vonatok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!