Magyarország

2008.03.04. 16:28

Választási bűncselekmény gyanújáról beszél a Fidesz

<p>Budapest - Az Országos Választási Bizottsághoz fordul a Fidesz amiatt, hogy 2160 darab szavazásról szóló értesítést nem kézbesítettek a XI. kerületben.</p>

Erről Kupper András és Kristóf József választókerületi elnökök beszéltek keddi rendkívüli sajtótájékoztatójukon. A politikus hozzátette: ha az OVB-től nem kapnak kielégítő választ, választási bűncselekmény gyanúja miatt feljelentést tesznek a rendőrségen.

Kristóf József arról beszélt, hogy megkérdőjelezhető a kerületi névjegyzék pontossága: nem tudni, hogy az említett szavazók tévedésből, fiktív nevekként szerepelnek a listán, vagy valamilyen hiba folytán nem kapták meg a címzettek az értesítőket. Hozzátette, hogy egy szoros szavazásnál néhány szavazat is befolyásolhatja az eredményt, a listán szereplő, de a valóságban nem létező szavazók pedig rontják az igenek arányát.

A fideszes politikusok állítása szerint a kerület jegyzője kérdésükre csak annyit reagált, hogy az ügyben a szavazók csupán 2 százaléka érintett, közülük körülbelül 500-an elköltöztek a kerületből.

Az ellenzéki párt azt szeretné tudni, hogy mit tesz a jegyző azért, hogy a szavazók megkapják az értesítésüket, állításuk szerint ugyanis ebben az esetben a jegyzőnek kötelessége intézkedni. A fideszesek azt is szeretnék tudni, hogy az érintettek, amennyiben valóban elköltöztek, akkor hol fognak szavazni, és ki fogja értesíteni őket. Véleményük szerint a jelenlegi, több száz millió forintba került e-önkormányzati rendszerből egyértelműen ki kellene derülnie ennek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!