Magyarország

2008.03.20. 19:47

Nem indul fegyelmi az öklöző diák ellen?

<p>Nyíregyháza, Kálmánháza - Megdöbbenve olvastam a nyíregyházi Inczédy György Szakközép- és Szakiskola előtt, tanítási idő után történt pénteki diákverekedésről.</p>

Az ökölvívó fiatalember egyértelműen visszaélt erejével, súlyos testi sértést okozott az iskolatársának. Miért nem vonja azonnal felelősségre, és indít fegyelmi eljárást ellene az iskolavezetés? – kérdezte kálmánházi telefonálónk.

Kovács Zoltán, az Oktatási, Kulturális és Sport Iroda vezető helyettese elmondta: evidens lenne a fegyelmi eljárás, ha az eset az intézmény falain belül, tanítási időben, vagy valamilyen iskolai rendezvényen történt volna, ám az intézmény házirendje nem terjed ki a tanulók iskolán kívüli viselkedésére.

Az ököljog természetesen elítélendő, bárhol, bármikor történjen is. Az eset tanulságát mindenkinek le kell vonnia: a diákoknak, az iskolavezetésnek és a szülőknek egyaránt.

Többhetes kórházi ápolás vár még a megvert fiúra

A héten már túlesett egy három órás műtéten, és további hathetes intenzív orvosi kezelés vár arra a fiúra, akit pénteken a nyíregyházi Inczédy György Szakközép- és Szakiskola előtt vert meg iskolatársa.

Az igazolt ökölvívó egyetlen ütéssel eltörte az állkapcsát a 17 éves iskolatársának, akit azóta is a Jósa András Kórházban ápolnak. Állapotáról annyit tudni: még csak lassan és nehezen beszél, szívószállal etetik, turmixolt ételt kap. Támadója ellen súlyos testi sértés miatt indított nyomozást a rendőrség.

Kapcsolódó cikkek:

Ütött az ifjú ökölvívó Nyíregyházán
Március 14-én a Jósa András Oktató Kórházból értesítették a rendőrséget, hogy egy 16 éves fiúnál állkapocs-törést állapítottak meg.

Rendőrségi közlemény súlyos testi sértésről

Egy politikai szervezet Szabolcs megyei tagozata nevében több sajtóorgánumnak "Súlyos testi sértés az iskolában" címmel 2008. március 18-án megküldött elektronikus levéllel kapcsolatban a rendőrség az alábbi közleményt adta ki.

- Palicz István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!