Magyarország

2008.03.13. 20:12

Kormányszóvivő: az ellenzék átveri az embereket

<p>Budapest - A Kormányszóvivői Iroda szerint átverés és felelőtlenség, hogy a Fidesz által okozott válság megoldására a kormányt szólítják fel az ellenzék politikusai.</p>

Így reagált Áder János csütörtöki sajtótájékoztatójára közleményében a szóvivői iroda. A Fidesz március 9-ig nem beszélt arról, hogy a vizitdíj és a kórházi napidíj eltörlése válságot okoz a magyar egészségügynek. Az ellenzéki párt most mégis azzal sokkolja az igennel szavazókat, hogy bármennyire is jószándékúan szavaztak, válságot okoztak - áll a közleményben.

Áder János csütörtöki sajtótájékoztatóján bűnbakkeresésnek nevezte azt, amit Gyurcsány Ferenc csinál a vasárnapi népszavazás óta. A Fidesz frakcióvezetője szerint a kormány minden baj okát abban látja, hogy az emberek nemet mondtak a vizitdíjra, a kórházi napidíjra és a tandíjra. Pedig a kérdés rendezése erkölcsi, politikai és alkotmányos kötelessége is a kormánynak - tette hozzá Áder.

A politikus beszélt arról is, hogy ha az Országgyűlés hétfő leszavazza a Fidesz javaslatát a vizitdíjból, a kórházi napidíjból és a tandíjból származó bevételek pótlására, akkor lesz újabb javaslatuk. Részleteket azonban nem árult el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!