Magyarország

2008.03.28. 10:45

Újabb buszbaleset történt, most a határ közelében

<p>Rönök - Árokba borult egy román turistabusz péntek reggel 8 óra körül a Vas megyei Rönök községnél, a rábafüzesi határátkelő közelében.</p>

Felnőtt kísérettel 10 és 14 év közötti gyerekeket szállított az a román turistabusz, amelyik pénteken reggel a Vas megyei Rönök község közelében egy négyméteres árokba csúszott és az oldalára borult. A járművön a sofőrön kívül összesen 23-an utaztak, az elsődleges információk szerint 15-en sérültek meg, a mentők mindannyiukat kórházba vitték. Azt még nem tudni, hogy a sérültek között mennyi a gyerek, illetve milyen sérüléseket szenvedtek - mondta el a Független Hírügynökségnek Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

Hozzátette: a polgári védelem munkatársai a közeli Vasszentmihály művelődési házában biztosítanak elhelyezést azoknak, akiknek nem esett bajuk. Ott megvárhatják, amíg újabb busz érkezik és tovább utazhatnak.

A helyszínen továbbra is nagy erőkkel dolgoznak a tűzoltók, mentők és rendőrök. Emiatt a 8-as főúton torlódásra számíthatnak az arra autózók. Azt egyébként még nem tudni, hogy mi okozta a balesetet.

Csütörtök reggel is volt egy buszbaleset, Somogy megyében, a 67-es út viszi kereszteződésében. Akkor tízen sérültek meg, az esti órákban többen még kórházban voltak.

  • Magyar buszbaleset Ausztriában
  • Halálos buszbaleset Horvátországban
  • Buszbaleset Budapesten: gyanúsított lett a sofőr

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!