Magyarország

2008.03.13. 08:15

Belső vizsgálat kezdődött az NBH-nál

<p>Budapest - Elkezdődött a Nemzetbiztonsági Hivatalban (NBH) a belső vizsgálat, amelynek azt kell kiderítenie, hogy célszerű és eredményes volt-e az együttműködés a milliárdos adócsalással és csempészettel gyanúsított Együtt Egymásért Közhasznú Alapítvány és az NBH között - értesült a Magyar Nemzet.</p>

A belső vizsgálatot a Miniszterelnöki Hivatal Nemzetbiztonsági Irodája koordinálja, és április 30-áig kell elkészítenie az erről szóló jelentését Szilvásy György polgári nemzetbiztonsági szolgálatokat felügyelő miniszternek.

Az Országgyűlés hétfői ülésén fogadta el az Egymásért alapítvány ügyeit vizsgáló bizottság jelentését. A bizottság a belső vizsgálaton kívül egyebek mellett azt is indítványozta, hogy a Vám- és Pénzügyőrség országos parancsnoka vizsgálja meg az alapítvány esetében 175 alkalommal végzett vámmentes vámkezelést, illetve azt, hogy az ezt végző vámhivatal a tőle elvárható gondossággal járt-e el.

A testület javasolta továbbá, hogy a pénzügyminiszter tekintse át az adományok vámkezelésének szabályozását, és szükség esetén tegyen változtatási javaslatokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!