Magyarország

2007.12.06. 16:40

Érvelő kampányra készülnek

<p>December 8-án ülésezik az SZDSZ Országos Tanácsa (OT), ahol az egészségügyi reform és a népszavazás áll majd a tanácskozás középpontjában.</p>

A párt e témákkal kapcsolatos álláspontjáról tartott sajtótájékoztatót csütörtökön Gulyás József, az OT elnöke, aki kiemelte: az SZDSZ eredeti elképzelése nagyobb mozgásteret adott volna a magántőkének, ám belátták: kompromisszumot kell kötniük koalíciós partnerükkel, az MSZP-vel.

Lényeges, hogy elindulhatott a reform, s hogy többletforrások jelenhetnek meg az egészségügyben, mely a többiztosítós rendszer megvalósulásával valóban a betegek érdekeit tartja majd szem előtt.

A Fidesz által indított népszavazási kezdeményezésről szólva Gulyás József elmondta: felelőtlennek és a rendszerváltás értékeivel ellentétesnek tartják e populista megoldást, ám az országgyűlésben nem fogják megakadályozni a kiírását.

Érvelő kampányra készülnek, melyben szeretnék mindenkinek elmagyarázni, miért van szükség például a vizitdíjra, és a népszavazáson mindhárom, az ellenzéki párt által feltett kérdésre nemmel szavaznak majd.

- Száraz Ancsa -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!