Magyarország

2007.12.05. 17:39

Megmérgezték osztálytársnőjüket

<p>Hétfőn erős gyomorfájással vittek a mátészalkai kórházba az egyik helyi középiskolából egy tizenegyedikes tanulót. A lány olyan szendvicsből evett, melybe két osztálytársnője valamilyen port szórt.</p>

17:30: – Az intézményünkben történt esetet gyerekes idétlenségnek nevezném, amelyért természetesen megkapják nevelő szándékú büntetésüket a vétkesek.

Részletesen nem szeretnék nyilatkozni a történtekről, mert attól félek, a tanulók médiasztárságként élik meg a sajtóban megjelenést, s ez újabb „csínytevésekre” ösztönzi őket – kommentálta az eseményeket Fekete Lajos, a mátészalkai középiskola igazgatóhelyettese, aki úgy véli, a lányokat nem szabad bűnösnek titulálni, ők csupán a róluk rossz híreket terjesztő társukon akartak viccesen bosszút állni, csak rossz módszert választottak.

Az igazgatóhelyettes szerint ezt az is alátámasztja, hogy a diákok tudták, a beadott vitamintabletta nagy mennyiségben sem okoz maradandó károsodást, ők kizárólag erős hasmenést akartak előidézni.

A mátészalkai Területi Kórházban érdeklődésünkre azt a választ kaptuk, hogy a gyógyszert kapott lányt egy napos megfigyelés után hazaengedték, egészségkárosodást nem szenvedett.

15:00: A lányon gyomormosást hajtottak végre és 24 órás megfigyelésre bent tartották.

A Mátészalkai Rendőrkapitányság aljas indokból elkövetett könnyű testi sértés megalapozott gyanújával indított eljárást. A bűncselekménnyel gyanúsított lányok beismerték és megbánták viccnek szánt tettüket: azt szerették volna, ha az általuk nem kedvelt osztálytársnőjük hasmenést kap. A port egy hasonló korú fiútól kapott vitaminkapszulákból juttatták a sértett tízóraijába. A fiút, aki tudott a szándékról, bűnsegédlettel gyanúsítja a rendőrség.

Az aljas indokból elkövetett könnyű testi sértésért három évig terjedő szabadságvesztés szabható ki.

Kapcsolódó cikkek:

- Fullajtár András, Koncz Nóra -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!