Magyarország

2007.12.03. 09:06

Leszerelik a jelzőrendszert

<p>A hévízi kistérség csaknem harminc háztartásában szerelik le év végéig a házi segítségnyújtó rendszerhez tartozó jelzőkészüléket - írja a Zalai Hírlap.</p>

A műszer jeladó rendszerű, vagyis ha a bajba jutott idős vagy beteg ember megnyomja saját készülékén a gombot, az jelez a diszpécser-központban, és onnan rögtön szólnak az ügyeletes segítőnek. A szociális  szolgáltatást eddig a Keszthely-Hévízi Kistérségi Társulás szakemberei látták el a környék településein. A szétváló kistérségek korábbi egyezségük alapján a rendszert közösen üzemeltették volna tovább, ám a hévíziek ezt mégsem vállalták.

A keszthelyiek emiatt visszaveszik a berendezéseket, és lebontják a jelek továbbítására használt adót is. A hévízi kistérségnek ettől függetlenül gondoskodnia kell arról, hogy a rászoruló idősek jövőre se maradjanak ellátás nélkül. Ennek megszervezéséhez már hozzáfogtak - írja a lap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!