Vívás

2024.05.27. 09:49

Az egyéni sikerek után vasárnap csapatversenyekkel folytatták a DEAC vívói

A Magyar Vívó Szövetség idén május végére helyezte át az országos bajnokságot a karácsony előtti időpontról, igazodva a nemzetközi versenynaptárhoz és az olimpiai menetrendhez. A szombati egyéni – amely Battai Sugár címvédésével zárult – versenyek után vasárnap csapatban folytatódtak a küzdelmek a vívó országos bajnokságon. A Ludovika Arénában a DEAC női és férfi együttese is pástra lépett – számolt be róla a DEAC.

debrecen-vívás-csapat-battai sugar
Szabó Márton, Urbán Ádám, Bányay Marcell, Sápi Vince
Forrás: deac.hu

A Debreceni Egyetem Battai Sugár, Fekete Ágnes, Kis Abigél, Eila Glotte összeállítású csapata a negyeddöntőben kezdett, és már az első mérkőzés egy kiélezett csatát hozott a BVSC 2 ellen, amelynek végén egyetlen tussal a mieink győztek. 

Nem is akármilyen győzelem volt, ugyanis 40:30-as fővárosi vezetésnél utolsóként Battai Sugár plusz 15 tust begyűjtve fordította meg a meccset.

Elia Glotte, Fekete Ágnes, Kis Abigél, Battai Sugár
Elia Glotte, Fekete Ágnes, Kis Abigél, Battai Sugár
Forrás: deac.hu

Világbajnokunk innentől pihent, a többi mérkőzésen nem vett részt, ami az eredményeken is látszott. A döntőbe jutásért 45:19-re kaptunk ki a későbbi országos bajnok Vasastól, a bronzért pedig a Kertvárosi VSE ellen szenvedtünk 45:12-es vereséget.

Szoros küzdelem a fiúknál

A fiúknál – a nagyobb létszám miatt – a nyolcaddöntővel kezdődtek a küzdelmek. A Bányay Marcell, Sápi Vince, Szabó Márton, Urbán Ádám alkotta kvartett elsőként a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem sportklubjának kardozóival csapott össze, és nyert 45:28-ra. A nyolc között már egy nehezebb ellenfél, az Újpest következett, a szoros mérkőzést végül a fővárosiak nyerték 45:40-re.

Vívó Országos Csapatbajnokság, kard, Ludovika Aréna
Nők
Negyeddöntő: DEAC–BVSC 2. 45:44 (Battai +15, Kis -6, Glotte -8)
Elődöntő: Vasas–DEAC 45:19 (Glotte -7, Kis -7, Fekete -12)
A harmadik helyért: KVSE–DEAC 45:12 (Kis -10, Glotte -11, Fekete -12)

Férfiak
Nyolcaddöntő: DEAC–MATE-GEAC 2. 45:28 (Bányay +8, Szabó +8, Sápi +1)
Negyeddöntő: UTE–DEAC 45:40
5-8. helyért: DEAC–UTE 2 45:42 (Szabó +9, Bányay -2, Sápi -4)
5. helyért: DEAC–MTK 45:40 (Bányay +2, Szabó +2, Sápi +1)

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában