Vívás

2024.05.25. 11:29

A magyar bajnokság első versenynapját több debreceni is sikerrel vette

Május 24-26. között Budapesten, a Ludovika Arénában rendezik a vívók Felnőtt Országos Bajnokságát. A DSI Debrecen három vívója is a legjobb 32 közé jutott.

Haon.hu

Íliász Nikolász is sikerrel vette a pénteki versenynapot

Forrás: DSI Debrecen-archív

A háromnapos viadalon a DSI Debrecen pengeforgatói két fegyvernemben mérettetik meg magukat, olvasható a klub honlapján. A pénteki versenynapon a női párbajtőrözők közül egyedül Al-Hamai Jázmin nem léphetett a főtáblára, a többiek a 64 között folytathatták a viadalt. Sárvári Rita, Oláh Enikő és Berényi Rebeka Anna számára itt ért véget a verseny, mindhárman vereséget szenvedtek a 64-es táblán. Nagy Blanka a PTE-PEAC vívóját 15-5-re, Nagy Emma pedig az MTK-s Nattán Saroltát 15-8-ra győzte le, így szombaton a 32 között folytathatják. A férfiak mezőnyében Oszter-Barcsay Dominik is az egyenes kieséses szakaszban, búcsúzott. Íliász Nikolász is sikerrel vette az első párharcot, 15-5-re nyert a KVSE színeiben induló Hegedűs Márton ellen. Szombaton a DEAC vívójával, Szabó Mártonnal csaphat össze a legjobb 16-be kerülésért.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában