Bíznak magukban

2024.06.17. 15:00

Feledékeny német, aki valamiért nem emlékszik a magyar sikerekre

Az első meccsét megnyerő Németország ellen folytatja szereplését az Európa-bajnokság A csoportjában szereplő magyar labdarúgó-válogatott. Marco Rossi csapata három éve döntetlent ért el a németek ellen az Eb-n, azóta pedig egyszer, Lipcsében is sikerült legyőzni Németországot a Nemzetek Ligájában. A BL-ezüstérmes Dortmund játékosa, Emre Can nem emlékszik a vereségre, de azt elárulta, hogy roppant nehéz lesz a magyarok elleni meccs.

MW

Emre Can szerez gólt a skótok ellen

Forrás: AFP

Fotó: Federico Gambarini

A német válogatott középpályása, Emre Can Aleksandar Pavlovic megbetegedése miatt utólag, a felkészülés utolsó napjaiban kapott meghívást a házigazda együttes keretébe, a skótok elleni, múlt pénteki nyitómeccsen pedig csereként beállva a 90+3. minutumban gólt is szerzett – derült ki a Magyar Nemzet oldaláról. Bár akkor már eldőlt a mérkőzés, hiszen Julian Nagelsmann együttese erődemonstrációt tartott az első csoportmeccsükön.

Euro 2024: PK Germany
Emre Can sajtótájékoztatón beszél a média képviselőivel
Fotó: Christian Charisius / Forrás: AFP

Erődemonstráció a skótok ellen

A kontinensviadalok történetében ez volt a legnagyobb különbségű győzelem nyitóösszecsapáson, s ez annak tükrében nem meglepő, hogy még húsz perc sem telt el, mire Wirtz és Musiala a német válogatott történetének két legfiatalabb Eb-gólszerzője lett. Azzal pedig, hogy a szünetig háromgólos előnybe, ráadásul létszámfölénybe került a játék valamennyi szegmensében riválisa fölé kerekedő német együttes, eldőlt a három pont sorsa. A türelmes, pontos játék a fordulást követően is helyzetek sorát eredményezte, a németek növelni tudták előnyüket – írta meg korábban az Origo

A hajrában a skótok öngóllal szépítettek, a magabiztos német sikert nem veszélyeztette semmi. Németország következő ellenfele Magyarország lesz a kontinenstornán, e meccset megelőzően a németek utolsó gólját szerző Emre Can részvételével tartott sajtótájékoztatót a német együttes, ahol a magyar válogatott korábbi sikerei is szóba kerültek a házigazdákkal szemben.

A németek nem aggódnak

A magyar válogatott három éve 2–2-t ért el a németek ellen, Münchenben az Eb-n, azóta pedig egyszer, Lipcsében is sikerült legyőzni Németországot a Nemzetek Ligájában.

Nem is tudtam, hogy vereséget szenvedtünk Magyarországtól a Nemzetek Ligájában. Nehéz lesz Magyarország ellen játszani, mert kemény, kellemetlen ellenfél, de ellenünk is roppant nehéz érvényesülni. Bárkit le tudunk győzni, ha elkapjuk a fonalat

– mondta el a szerdai mérkőzéssel kapcsolatban Emre Can, aki nem követte figyelemmel Marco Rossi csapatának első találkozóját.

Sajnos nem sokat tudok mondani a Svájc elleni csoportmérkőzésről, mert csak fél szemmel néztem, de azért ismerjük őket a közelmúltból – a 2021-es Eb-meccsre még emlékszem. Egyébként mindkét csapat magas szintet képvisel, nekünk csak magunkra kell összpontosítanunk

– árulta el a németek rutinos játékosa. A svájciaktól múlt szombaton elszenvedett 3–1-es vereséget követően a magyarok szerdán a házigazda és a pénteki nyitányon Skóciát 5–1-re legyőző németekkel csapnak össze Stuttgartban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!