Kézilabda

2024.05.24. 17:30

Hámori Konszuéla: Kár, hogy az öltözői pletykákból kimaradok, de…

A DVSC Schaeffler játékosa a Győr elleni BL-meccsen súlyos sérülést szenvedett. Hámori Konszuéla azóta már a futást is elkezdte, és bár gyakorlatilag mindennap találkozik a csapattársaival, mégis furcsa számára, hogy a pályán nem segíthet.

Tóth Huba Elemér

Hámori Konszuélát a februári, Győr elleni meccsen Planéta Szimonetta az ölében vitte le a pályáról

Forrás: DVSC Kézilabda-archív

A DVSC kézilabdacsapata az idei szezonban rengeteg szép győzelemmel örvendeztette meg szurkolóit. A debreceni gárda február elején a Bajnokok Ligájában a Győri ETO KC ellen 29–28-ra diadalmaskodott, azonban a csodasiker egy áldozattal járt. Ugyanis a rangadó második félidének közepén egy szabálytalanság után az akkor kiváló formában lévő Hámori Konszuéla a földön maradt, s mint később kiderült, a játékosra hosszú, mintegy tíz hónapos kihagyás vár, mivel a jobb térdében elszakadt az elülső keresztszalag. A Koni becenévre hallgató sportolót az eset után napokon belül meg is műtötték, majd elkezdhette a rehabilitációt.

Hámori Konszuéla, DVSC
Hámori Konszuéla élete formájában sérült meg
Forrás: Napló-archív

Hámori Konszuéla sérüléséből lábadozik

Ahogyan arról már portálunkon Kusnyir Erik sérülése kapcsán is olvashattak, egy ilyen súlyos sérülés esetén emberfüggő, hogy ki mikor térhet vissza a pályára. A Haon megkereste Hámori Konszuélát, aki elmondta, jól halad a felépülése, és mindent megtesz azért, hogy mielőbb visszatérjen a pályára. – Őszintén szólva nem túl izgalmas egy napom, sokat járok gyógytornázni és kondizni – kezdte a Loki 5-ös mezszámát viselő játékosa. – Örömteli, hogy már elkezdtem heti kétszer futni, igaz, még csak antigravitációs futópadon. Ha még valaki nem hallott volna erről az eszközről, nem probléma, ugyanis még nem olyan régen jött a köztudatba. Ezenkívül heti kétszer biciklizek és terápiára járok. Nagyon sokat teszek azért, hogy minél hamarabb meggyógyuljon a térdem és visszajöjjön az izomzatom – fogalmazott Hámori Konszuéla.

Az antigravitációs futópadot a NASA mérnökei fejlesztették ki abból a célból, hogy a hosszú, súlytalanságban töltött űrutazás után a legénység fokozatosan szokhasson hozzá a földi körülményekhez, konkrétan a gravitációhoz.

Szó esett róla, hogy Hámori Konszuélának korábban még nem volt hasonlóan súlyos sérülése. – Egyébként eddig szerencsés voltam, hisz korábban egész jól megúsztam, nem volt komoly gondom. 

Kézilabdában gyakran előfordul a sérülés, ami egyébként sose jön jókor, de innen kell tovább haladnom, felépülnöm. Az mentálisan eléggé megvisel, hogy nem lehetek ott a pályán a többiekkel, de egyébként jól érzem magam. Most egy kicsit pihenősebb időszakom van, az a teher nincs rajtam, hogy heti egy-két meccsen hozni kell az eredményeket

– ecsetelte.

A csapattársaival is gyakran találkozik

Hámori Konszuéla Debrecenben lábadozik sérüléséből, így csapattársaival naponta találkozik, amely elmondása alapján nagy energiát ad számára. 

Pozitív, hogy Debrecenben a többiekkel ugyanúgy egy társaságban vagyok, csak én általában a gyógytornára vagy a konditerembe előbb megyek és később végzek. Kár, hogy az öltözői pletykákból kimaradok, de a rehabilitációval, úgy érzem, jól haladok, így viccesen mondanám, már csak ezért is mielőbb vissza szeretnék térni

– tette hozzá.

Ha teheti, élőben szorít a DVSC Schaeffler sikeréért

Miután Hámori Konszuéla megsérült, a Loki a Győrrel kétszer is megmérkőzött – márciusban a Magyar Kupa elődöntőjében, szerdán pedig a bajnokságban –, de Szilágyi Zoltán együttese mindkét alkalommal egy góllal maradt alul. A sors fintora, hogy a legutóbbi rangadó alkalmával Jovana Jovovics csúnyán beütötte a fejét, és elvesztette az eszméletét

20240522_DVSC-Gy?r_MP_HBN-50
Jovana Jovovics a Győr ellen rogyott a földre, az orvosok segítségével csak hordágyon tudta elhagyni a pályát
Forrás: Molnár Péter

Hámori Konszuéla, mivel továbbra is kilátogat minden hazai meccsre, személyesen is látta az esetet, amely után csapattársát az elsők között látogatta meg a klinikán.

– Nyilván a Győr ellen is nagyon szorítottam a csapatnak. A találkozó előtt megpróbáltam nekik jó tanácsot adni, lelkileg támogatni, ám többet nem tehettem most. Furcsa kívülről nézni a Loki meccseit, a mérkőzések közben mindig elgondolkodok, hogyan oldanék meg egy-egy szituációt. Természetesen mindig segítenék, de most a felépülésem a legfontosabb. 

Ami a Jovi sérülését illeti, sajnos közelről láttam az esetet, borzasztóan csúnya volt, nagyon megijedtem. Csúnyán hangzik, de lehet jobb neki, hogy ő nem emlékszik rá, mi történt. A meccs után rögtön bementem hozzá a kórházba, hál’ istennek ott már kommunikált velem. Azt mondta, jól van, csak a fejét nagyon fájlalja. Remélem, hamarosan jobban lesz

– osztotta meg.

A kézilabdázó CT-vizsgálaton esett át, és mint arról a klub Facebook-oldalán olvashatunk, több megfigyelés után pénteken hagyhatta el a kórházat. 

A női kézilabda NB I. állása

CsapatMérkőzésGyőzelemDöntetlenVereségLőtt gól–Kapott gólGólkülönbségPont
  • 1. Ferencváros
25241917–639+278 48 
  • 2. Győri ETO KC
25232882–586+296 46 
  • 3. Mosonmagyaróvár
25214898–683+215 42 
  • 4. DVSC Schaeffler
25214804–619+185 42 
  • 5. Vác
251411693–675+18 28 
  • 6. MTK Budapest
2511311740–793–53 25 
  • 7. Budaörs
2511113682–745–63 23 
  • 8. Dunaújváros
251015664–754–90 20 
  • 9. Fehérvár
257216692–795–103 16 
  • 10. Kisvárda
257117621–714–93 15 
  • 11. Vasas
256217636–748–112 14 
  • 12. Békéscsaba
256118641–764–123 13 
  • 13. NEKA
255119626–756–130 11 
  • 14. Kozármisleny
253121571–796–225 

DVSC-Ferencváros rangadó lesz az utolsó felvonás

A DVSC Schaeffler együttese szombaton 17 óra 30 perctől a Ferencváros otthonában zárja a szezont. A Loki már csak abban az esetben szerezhetné meg a bronzérmet az NB I.-ben, ha több pontot szerezne a Kisvárdán pályára lépő Mosonmagyaróvárnál – a papírforma szerint pedig erre kevés az esély.

CM20240127_DVSC Schaeffler-FTC_kézilabda_sport_HAON (4)
Hámori Konszuéla a legutóbbi, Ferencváros elleni bajnokin még ontotta a gólokat, de ezúttal csak a lelátóról követheti az eseményeket
Forrás: Napló-archív

Hámori Konszuéla idegenbe is elkíséri majd a csapatot, bízik benne, hogy a Loki szépen búcsúzik. 

Úgy gondolom, hogy a Fradihoz már nem az esélytelenek nyugalmával utazhatunk. Annak ellenére, hogy a bajnokságban valószínűleg elúszott a dobogó, hihetetlenül jó évünk volt, az pedig hab lenne a tortán, ha a szezonzárón az aranyérmes ellen egy döntetlent játszanánk vagy akár nyernénk

– tekintett előre, s végül a Loki-szurkolóknak is üzent. – Drukkereink mindig jó hangulatot teremtettek a csarnokba, nagyon sokszor volt telt ház, felemelő érzés ez számunkra. Igyekeztünk minél jobb eredményeket elérni, szép győzelmekkel megörvendeztetni őket. Bízom benne, hogy a következő idényben is tele lesz a lelátó, és hasonlóan nagy sikereket érünk el – zárta Hámori Konszuéla.

Hámori Konszuélát az ETO elleni BL-meccsen láttuk utoljára a pályán, de ha továbbra is jól halad a rehabilitációja, a következő idényben ismét onthatja a gólokat. 

A DVSC-Győr meccset – amit Debrecenben még sokáig emlegetni fognak – itt nézhetik vissza:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában