Készülődés

2024.05.24. 14:32

Európai Egyetemi Játékok: a Debreceni Egyetemen a világ szeme

Idén Debrecen és Miskolc ad otthont a kontinens legnagyobb egyetemi sporteseményének. A rendezvényre 17 sportág mintegy 5 ezer résztvevőjét várják július 12-24. között. Már kevesebb, mint 50 nap van hátra az esemény kezdetéig.

Haon.hu

Debrecenben és Miskolcon tájékozódtak az Európai Egyetemi Játékok szervezésének előkészületeiről a részt vevő országok egyetemi sportszövetségeinek képviselői. A kétnapos bejáráson már a legapróbb részletekre is kitértek a felek annak érdekében, hogy a csapatok koordinálása a lehető leggördülékenyebben, legkomfortosabban történjen – írja az unideb.hu.

európai egyetemi játékok-debrecen-eug-2024
Az Európai Egyetemi Játékok a kontinens legnagyobb egyetemi sporteseménye
Forrás: unideb.hu

Az Európai Egyetemi Játékok kulcs részei

A szervezés újabb mérföldköveként a héten Miskolcra és Debrecenbe érkeztek 9 ország egyetemi sportszövetségeinek képviselői. Azok a sportszakemberek, akik csapatvezetőként vagy a csapatvezetés részeként felelősek lesznek a saját országuk versenyzőinek koordinálásáért, logisztikájuk segítéséért. 

A látogatás fő célja az volt, hogy a sportlétesítményeken túlmenően végigjárhassák azokat a helyszíneket, amelyek a csapatok menedzselése szempontjából fontosak. A küldöttség tagjai megtekintették a szálláshelyeket, az étkezési helyszíneket, a transzferek létesítményeit, a leendő akkreditációs központot és helyszíni irodáik helyiségeit is.

A delegációt a Debreceni Egyetem Főépületében Kiszil Okszána koordinációs és stratégiai igazgató vezette végig, bemutatva az ikonikus épület mellett az oktatás és például a könyvtár kuriózumait is. Kiszil Okszána reményét fejezte ki, hogy minden vendég kiválóan fogja érezni magát a júliusi játékokon Debrecenben.

A bejárás kapcsán Kovács György, a MEFS főtitkár-helyettese, hazai és nemzetközi versenysport-vezetője örömének adott hangot.

Kovács György, a MEFS főtitkár-helyettese
Forrás: unideb.hu

Úgy gondolom, hogy mindenki elégedett a Debrecenben és Miskolcon látottakkal. Azokat a javaslatokat, amelyekkel még egyszerűbbé tehetnénk mind a szervezés oldalát, mind pedig a versenyzők és delegációk részvételét, átbeszéljük és szervezőbizottsági részről megpróbálunk a lehető legjobban megfelelni

 – mondta a sportvezető.

Az eseményig már kevesebb mint 50 nap van csak hátra. A megnyitó július 12-én lesz Miskolcon, míg a záróünnepséget július 24-én Debrecenben, a Campus Fesztivál első napján rendezik – olvasható a közleményben.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában