Úszás

2024.04.10. 18:29

Úszó ob: Senánszky Petra megvédte bajnoki címét, de mégsem örülhetett felhőtlenül

A DSI Debrecen másik versenyzője, Molnár Flóra is remekül teljesített.

Tóth Huba Elemér

Senánszky Petra 50 gyorson most sem talált legyőzőre

Fotó: Czinege Melinda/Napló-archív

Ahogyan a Haon beszámolt róla, Senánszky Petra magabiztos úszással, elsőként kvalifikálta magát a női 50 gyors döntőjébe a Duna Arénában zajló országos bajnokságon. 

A debreceni sellőlánynak szerdán délután sem akadt igazi kihívója, ezúttal is nagy fölénnyel nyert, amellyel megvédte bajnoki címét. Azonban időeredménye ezúttal 25.05 lett, így továbbra is várat magára, hogy egyéniben biztos olimpiai kvótát jelentő 24.70-es időeredményt megússza. Kókai Dávid tanítványának a nevéhez fűződik az országos csúcs is, és mindössze 0,1 másodpercre van a céltól.

Senánszky futamában a szegedi Pádár Nikolett lett az ezüstérmes és a nyíregyházi Sztankovics Anna állhatott a dobogó alsó fokára. A DSI Debrecen másik versenyzője, Molnár Flóra is tisztesen helytállt, 26.10-el az ötödik helyen csapott célba.

A cívisvárosi Horváth Dóra is kitett magáért, hiszen előbb a 100 méter gyors B-döntőjében a 7. helyen végezett, majd a 100 méteres hátúszás B-fináléjában harmadikként csapott célba. A DSI-nél edződő Reizinger Flóra utóbbi versenyszámban összesítettben a 14. helyen végzett.

A debreceni váltó is jól teljesített

A nap végén a 4x100 méteres női váltó döntőjében Rácz Anna kezdett, majd a kedden bronzérmet szerző Halmai Petrának adta át a stafétát. Aztán Molnár Flóra jött a sorban, és végül Senánszky Petra a 4. helyen hozta be a debreceni kvartettet, amely 4:12.35-ös időeredménnyel végzett. Ezúttal is hatalmasat úsztak, de nem tudtak beleszólni a Győr, a Vasas és az Iron csatájába.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában