Kosárlabda

2024.04.03. 11:41

Már az első meccsen is nagyot fejlődtek a fiatalok, nagy lehetőség a debreceni rendezésű BL

A Team Debrecen vezetőedzője, Pethő Ákos reméli, hogy a legénysége meccsről meccsről előrébb lép. A DEAC-ban edződő Varga Ferenc azt is megfogalmazta, hogy első tapasztalata szerint mi a legnagyobb különbség a magyar bajnokság és a Bajnokok Ligája között.

Tóth Huba Elemér

Pethő Ákos és a Vilnius elleni mérkőzés egyik legjobbja, Lukácsi Gábor

Fotó: KISS ANNAMARIE

Kedden este megkezdte szereplését az Ifjúsági Kosárlabda Bajnokok Ligájában a magyar U18-as válogatott tagjait felvonultató Team Debrecen együttese. A fiatalokra első ízben a nagy múltú litván csapat, a Vilnius Rytas várt, amely rendesen megnehezítette a házigazdák dolgát. A mieink számára nem jött össze a bravúr, a végén már csak zárkózni tudtak, így a baltiak 77–66-ra diadalmaskodtak.

Ez más szint

A DEAC-ban pallérozódó Varga Ferenc egy hete úgy fogalmazott, ezzel a tornával arra is lehetőségük nyílik, hogy felmérjék, hol is tartanak. – Örülök, hogy pályára léphettem – kezdte a cívisvárosban sportoló Varga Ferenc. 

A kezdés nem volt rossz, de aztán kapkodtunk. A Rytas keményen, fizikálisan játszott, nagyon jó csapat. A magyar utánpótlás-meccsekhez képest leginkább a védekezés és a lepattanózás volt másabb. A végén jó mentalitással mentünk előre, de sajnos már nem sikerült fordítani. Remélem a következő találkozókon meg tudjuk szorongatni ellenfeleinket, éhesek vagyunk a sikerre

– mondta a kosaras.

20240402-TeamDebrecen-Rytas-Vilnius-kosar-Debrecen-KA_30
Hatalmas volt a küzdelem már az első találkozón is
Fotó: KISS ANNAMARIE

Kár a közepéért

A magyar alakulat vezetőedzője, az egyébként szintén a DEAC kötelékéhez tartozó Pethő Ákos összességében elégedetten értékelt az első erőpróba után. 

Jól kezdtünk, ezért is volt meglepő, hogy utána ritmust tévesztettünk. A negyedik negyedre összeszedtük magunkat, óriásit küzdöttek a srácok. Tulajdonképpen a záró etapban találták meg a torna ritmusát, akkor már teljes mértékben felvették az ellenfél agresszív játékát. Örülök, hogy zárkóztunk, akár szorosabb is lehetett volna a vége. A közepét leszámítva pozitív az összkép

 – hangoztatta a mester.

20240402-TeamDebrecen-Rytas-Vilnius-kosar-Debrecen-KA_37
Pethő Ákos folyamatosan biztatta oldalról a csapatát
Fotó: KISS ANNAMARIE

Pethő Ákos lemegy hídba, ha...

Pethő Ákos boldog, hogy a nemzetközi torna által új ingert kapnak a fiatal játékosok. Úgy gondolja, hogy a kosarasok már az első meccsen is hatalmasat fejlődtek.

– Az ellenfél védelmében nem volt lyuk, mindenki jó játékos. A magasak is tudtak mezőnyben védekezni, de az alacsonyak is erősek voltak. Hozzá kell szokni, hogy itt könnyű befejezés nincs. Kicsit ebben hibáztunk, hogy amit a saját bajnokságunkban magabiztosan be tudunk fejezni, itt az agresszívabb védekezés miatt a ziccereink kimaradtak. A Rytas nagyon jól értékesítette a helyzeteit – mondta Pethő Ákos, aki végül arra is kitért, hogyan készülnek a következő meccsekre. 

Meg kell szoknunk, hogy itt két összecsapás között idő nincs. Próbálunk magunkkal foglalkozni, hiszen az a fő cél, hogy minden téren előrébb lépjünk. Minimálisan ennyi idő alatt is lehet fejlődni, már a Vilnius elleni meccsen belül is teljesen máshogy játszottak a fiúk a második vagy a negyedik negyedben. Ha a következő mérkőzésen belül továbbra is ilyen rohamosan fejlődnek a srácok, akkor hídba lemegyek. A következő találkozókon is próbáljuk magunkból kihozni, ami a csövön kifér!

 

A Team Debrecen következőnek szerdán 21 órától a papíron a csoport legerősebbjét, a Lenovo Tenerife együttesét fogadja az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban.

 

Ifjúsági Kosárlabda Bajnokok Ligája, 1. nap eredmények:

BA Nyburk (cseh) – AEK Athén (görög) 115-80

Porsche BBA Ludwigsburg (német) – BK Opava (cseh) 55-60

Galatasaray (török) – Baskets Oldenburg (német) 56-77

Rytas Vylnius (litván) – Team Debrecen 77-66

Lenovo Tenerife (spanyol) – Promitheas Patras (görög) 87-41

2. nap menetrend:

11:00 AEK Athén (görög) – Igokea (bosnyák)

13:30 BK Opava (cseh) – Tofas Bursa (török)

16:00 Baskets Oldenburg (német) – Hapoel Jerusalem (izraeli)

18:30 Promitheas Patras (görög) – Rytas Vilnius (litván)

21:00 Team Debrecen – Lenovo Tenerife (spanyol)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában