Úszás

2024.04.16. 10:02

Új országos csúcs a hódmezővásárhelyi rövidpályás szenior úszóversenyen

A világcsúcshoz viszonyított százalékban kifejezett legjobb eredményeket Pethő Zoltán érte el.

Haon.hu

A Debreceni Szenior Úszó Klub csapata

Az elmúlt hétvégén rendezték meg a 2024-es IV. hódmezővásárhelyi szenior úszóversenyt. Az eseményen 46 egyesület, 273 versenyzője, 951 rajttal nevezett. A Debreceni Szenior Úszó Klub a ponttáblázatban harmadik helyezést ért el.
A cívisvárosiak 15 fővel vettek részt a megmérettetésen.

A legkiemelkedőbb eredmény Tacsi Róbert nevéhez fűződik, aki az 50 méteres férfi mellúszásban az 50-54 es korcsoportban 00:33,49-es idővel új országos csúcsot úszott! 

Ez a teljesítmény a korosztályos világcsúccsal összevetve 99 százaléknak felel meg!
A világcsúcshoz viszonyított százalékban kifejezett legjobb eredményeket a hosszú kihagyás után visszatérő, 3 aranyérmet szerző Pethő Zoltán érte el 86 százalékos összteljesítményével. A 200 háton bronzérmes Balázsiné Jaczkó Márta 87 százalékos eredménye kiemelkedő. Szintén figyelemre méltó, hogy sokan teljesítettek a cívisvárosi versenyzők közül 80% felett. Molnár Dalma 100 és 50 háton (1. helyezés) valamint 50 pillangón (2. helyezés), Demkóné Balla Sarolta 50 háton (1. helyezés), T. Kiss Jenő 50 mellen (1. helyezés), Illyés Károlyné Kiss Anna 100 és 200 mellen (3. helyezés). Ezen kívül valamennyien további versenyszámaikban is felállhattak a dobogó valamelyik fokára.

A számhalmozók közül kiemelkedik Tóth Béla, aki 13 versenyszám teljesítésével a legtöbbször szállt medencébe és 4 első, valamint 2-2 második és harmadik helyezést ért el.

11 versenyszámban mérette meg magát Lente Tamás, 2 ezüst és 5 bronzéremmel zárt. A 8 versenyszámban induló Ambrus Zoltán dr. 1-1 arany és ezüstérmet, valamint 4 bronzérmet szerzett korcsoportjában.
A XII. korcsoportot képviselő Horkay György dr. és Harton Antal dr. versenyszámaik teljesítése után arany, ezüst és bronzérmeket vehettek át. Schmidt Miklós valamennyi versenyszámában érmes lett (4 ezüst, 3 bronz). Balázsi Jenő 400 gyorson szerzett ezüstérmet.

Közös versenyen

Szintén jól teljesítettek a debreceniek az előző hétvégén rendezett budapesti I. Semmelweis kupán. A verseny érdekessége, hogy egyetemisták és szeniorok közös versenyen indulhattak, saját korcsoportjukban megméretve magukat. A százalékos eredményeket tekintve a 11 fős csapatból hatan értek el 80% feletti eredményt: Tacsi Róbert, Forintos Attila, a sérülés után visszatérő Virágos Eszter dr., Kiss Dániel, Molnár Dalma és Lente Tamás. Valamennyien számos dobogós helyezést értek el. Rajtuk kívül Demkóné Balla Sarolta, Illyés Károlyné Kiss Anna, Mehrwerth Péter, Pató Viktória és Miklós Attila állhattak fel a dobogó valamelyik fokára – tudósította a Haont Legoza Éva.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában