Úszás

2024.02.16. 06:00

Debreceni sikerek a százhalombattai rövidpályás szenior úszóbajnokságon

A hosszú kihagyás után újra versenyző Szlovák Szabolcs is remekelt.

Haon.hu

A debreceni csapat egy része, elöl Batta Gyula dr.

Forrás: Debreceni Szenior Úszó Klub

Százhalombattán rendezték meg  a XIII. rövidpályás országos szenior úszóbajnokságot múlt vasárnap. A versenyen 48 egyesület színeiben 313 induló 1307 rajtot teljesített. A Debreceni Szenior Úszó Klub 15 fővel vett részt a megmérettetésen. A csapat sokszínűségére jellemző, hogy minden korcsoportban és versenyszámban képviseltették magukat.

A legtöbb érmet a kiváló formát mutató Batta Gyula dr. szerezte. Sokoldalúságát mutatja, hogy valamennyi versenyszámában dobogós helyen végzett: 3-3 arany és bronzérme mellett 1 ezüstérmet is nyert.

A világcsúcshoz viszonyított legjobb százalékos értéket a hosszú kihagyás után újra versenyző Szlovák Szabolcs érte el 97 százalékos, kimagasló teljesítményével, melynek eredményeként 2 aranyérmet vehetett át a gyorsúszó számok után. Szintén magas, 86 százalék feletti értéket ért el a 7 versenyszámot teljesítő Forintos Attila, a kiváló mellúszó 1 arany és 3 bronzérmet szerzett. Immár hagyománynak számít Tóth Béla menüúszása: összesen 13 versenyszámot vállalt, 1 arany és 5 bronzérmet szerezve.

Tengernyi érem

A sprintszámokban remekelő Demkóné Balla Sarolta 3, Harton Antal dr. 2 számban ért el második helyezést. Illyés Károlyné Kiss Anna 2 ezüst és egy bronzérmmel, Molnár Dalma 1 ezüst és 2 bronzérmmel, T. Kiss Jenő 1 ezüst és 1 bronzérmmel, Lente Tamás 1 ezüstéremmel járult hozzá a csapat jó teljesítményéhez. Schmidt Miklós 2, Ambrus Zoltán dr. és Miklós Attila 1-1 alkalommal állhatott fel a dobogó harmadik fokára. A csapathoz nemrég csatlakozott Pató Viktória és a hosszútávúszó Sárkány Ákos is pontszerző helyezéseket értek el – tájékoztatta a Haont Legoza Éva.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában