Ökölvívás

2024.04.25. 20:41

Nagyszerű boksszal döntős a debreceni Bernáth Attila a belgrádi Eb-n

Az elődöntőben pontozással verte a spanyol Rafael Lozanót.

Haon.hu

Bernáth Attila ott van a fináléban

Forrás: Napló-archív

Az 51 kilogrammban szereplő Bernáth Attila az elődöntőben nagyszerű teljesítményt nyújtva győzött és bejutott a fináléba a belgrádi ökölvívó Európa-bajnokságon, írja az MTI.

A kontinensviadal csütörtöki elődöntős napjának délutáni felvonásán a nők küzdöttek meg a döntőért, az esti programban pedig a férfiak következtek, melyben a hölgyekhez hasonlóan három magyar érdekelt. Elsőként közülük Bernáth Attila lépett ringbe a spanyol Rafael Lozano ellen.

A debreceniek légsúlyú öklözője eddigi egyetlen meccsén az orosz Vaszilij Jegorovot győzte le, csütörtökön viszont riválisa kicsit meglepte az elődöntő elején. Lozano gyakorlatilag a kezdő gongszó után nekiugrott és Bernáthnak kellett egy perc, amíg felvette a ritmusát. Amint ez megtörtént, a magyar öklöző egyre magabiztosabban állt a lábán és védekező stílusú kontrabokszával fokozatosan fölénybe került, a szakasz utolsó percében pedig egészen látványos kombinációkkal többször tisztán talált.

Rá is számoltak a spanyolra

A második menet előtt Bernáth 4-1-re vezetett, s előnye tudatában láthatóan önbizalomtól duzzadva öklözött a folytatásban. Lozano a korábbinál visszafogottabban ment előre, érezhetően kicsit tartott riválisától, s nem véletlenül, Bernáth Attila ugyanis egészen könnyedén hajolt el ütései elöl, kontrái pedig szinte mindig találtak. A debreceni sportoló fölénye már az első percben is egyértelmű volt, a másodikban pedig előbb egy villámgyors balhoroggal kissé megrogyasztotta a spanyolt, majd a számolás után egy nagyon erős félpercet produkált és többször gyönyörűen talált.

A bírák között ekkor már „nem volt vita”, mindannyiuknál a magyar nyerte a szakaszt, aki ezzel négy pontozónál 20-18-as előnyben volt.

Az utolsó menetben a spanyol sportoló ment előre, de úgy tűnt, ő sem hisz a fordításban, Bernáth Attila pedig rutinosan öklözve tudta le a három percet, melynek végén 4-1-es pontozással diadalmaskodott.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában