DEAC

2024.03.17. 17:05

Battai Sugárék ezüstéremmel zártak

A DEAC sportolója is kivette a részét a sikerből.

Haon.hu

Újabb fantasztikus eredmény a klasszis hölgyektől

Forrás: DEAC-archív

Szombaton Battai Sugár a 20. helyen végzett egyéniben, ma pedig ismét pástra lépett a kardcsapat tagjaként a belgiumi Sint-Niklaas városában rendezett világkupán. A Battai Sugár, Pusztai Liza, Szűcs Luca, Márton Anna összeállítású kvartett a nyolcaddöntőben kezdett, ahol 45:30-ra győzte le Németországot. Már a negyeddöntőben összejött a magyar-olasz kardklasszikus, amely – ahogy várható volt – hatalmas küzdelmet hozott, végül a DEAC vívójának vezérletével a mieink négy tussal jobbnak bizonyultak, és ezzel a legjobb négy közé jutottak – írta a deac.hu. 

Javított a válogatott 

A döntőért a dél-koreai csapattal vívott a magyar válogatott. Ez az asszó még az előzőnél is szorosabb lett, de végül ismét Sugiék örülhettek, akik 45:42-re diadalmaskodtak. A fináléban – mint az előző két világbajnokságon – a franciák ellen lépett pástra kvartettünk, és ezúttal a gallok örülhettek, akik 45:32-re nyertek, a magyar csapat pedig egy nagyon értékes ezüsttel gazdagodott, ezáltal az olimpiai kvalifikációs ranglista második helyén végzett. Mindez azért fontos, mert ezen rangsor alapján párosítják majd a párizsi olimpián a csapatokat, és korántsem mindegy, kivel kerül össze a kvartett a negyeddöntőben. A válogatottunk emellett a világranglistán is feljött a második helyre. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában