Labdarúgás

2024.03.08. 13:00

Szrdjan Blagojevics: Egy jó eredménnyel még minden helyrehozható

A DVSC futballcsapata vasárnap Pakson javíthat.

Tóth Huba Elemér

Szrdjan Blagojevics tudja, játékosai képesek arra, hogy legyőzzék a Paksot

Fotó: Czinege Melinda/Napló-archív

A DVSC labdarúgócsapata az előző fordulóban a sereghajtó Mezőkövesdtől hazai pályán 1–0-s vereséget szenvedett, így továbbra is a tabella 5. helyén áll. A piros-fehérekre igencsak nehéz feladat vár, ugyanis vasárnap a listavezető Paks otthonába látogatnak, melynek felvezetéseként a Loki védője, Meldin Dreskovics és vezetőedzője, Szrdjan Blagojevics nyilatkozott.

20240203-DVSC-DVTK-Debrecen-KA_49
Meldin Dreskovics reméli, hogy a Paks ellen javítanak
Fotó: KISS ANNAMARIE/Napló-archív

Éhesek a gólokra

Meldin Dreskovics eddig 15 fordulóban lépett pályára, és minden bizonnyal a hétvégi, zöld-fehérek elleni találkozón is ott lesz a kezdőben. A 25 éves montenegrói védő a Haonnak elmondta, hogy a Mezőkövesd ellen nyilván csalódottan hagyták el a játékteret, elismerte, hogy többi mérkőzés végkimenetelét látva pedig egy győzelem még többet jelentett volna a csapatnak és a szurkolóknak egyaránt. – Kielemeztük a meccset, tudjuk, hogy mit csináltunk rosszul, és a játékunk mely elemeire kell építeni. A múlton azonban már nem tudunk változtatni, lépésről lépésre haladunk előre, nagyon reméljük, hogy Pakson javítani tudunk – hangoztatta Meldin Dreskovics.

A 14-es mezszámú labdarúgó kiemelte, hogy nem akarnak magyarázkodni, nem keresik a kifogásokat, de úgy gondolja, az előző meccsen a legnagyobb probléma a befejezésekkel volt. 

Az utolsó harmadban akárhogy próbálkoztunk, nem tudtunk betalálni. Hiába juttattuk be többször is a labdát a tizenhatoson belülre, az ellenfél kapuja előtt rendre rossz döntést hoztunk. A következő összecsapáson ezen mindenképp javítani kell, csak akkor térhetünk vissza a helyes útra, ha gólt szerzünk. Ígérem, mindent meg fogunk tenni a sikerért

– nyilatkozta.

A montenegrói válogatottban

Szó esett arról is, hogy Meldin Dreskovics teljesítményére hazájában is felfigyeltek, így 2022 márciusa után ismét meghívták a montenegrói válogatottba, ahol csapattársával, Sztefan Loncsarral együtt bizonyíthat. 

Két éve mutatkoztam be a nemzeti alakulatban, természetesen nagyon örülök, hogy ismét meghívtak. Csodálatos érzés a hazádat képviselni, azt a helyet, ahol születtél és felnőttél. Remélem, hogy minél jobb teljesítménnyel segíthetem az együttest

– tette hozzá.

A javítás motiválja őket

A Loki vezetőedzője, Szrdjan Blagojevics úgy véli, hogy a Mezőkövesd elleni vereség rányomta a bélyegét a játékosok hangulatára. A tréner azt mondta, hogy ezen a héten azon is dolgoztak, hogy a futballisták visszanyerjék önbizalmukat.

– Tudjuk, hogy minden rajtunk múlik. Ha rontottunk is a borsodiak ellen, de egy nehéz meccsen a Paks vendégeként egy jó eredménnyel még minden helyrehozható – fogalmazott.

Tisztelik az ellenfelet

Szrdjan Blagojevics elismerően beszélt a Paksról, a csapat szerinte egészen kivételes teljesítményt tavaly és idén. – Nagyra becsülöm az ellenfelet, elképesztő, amit művelnek, az edzőket, a játékosokat hatalmas dicséret illeti. Remek eredményeket érnek el, nem is számítok könnyű mérkőzésre ellenük, hiszen nagy önbizalommal futballoznak – tette hozzá

A DVSC vezetőedzője elmondta, hogy a meccsek eredményétől függetlenül mindig próbál teljesen tárgyilagos maradni. Afelől kétsége sincs, hogy játékosai a listavezető atomvárosiak ellen is képesek a győzelemre. Tisztelik az ellenfelet, de minden erejükkel a jó eredmény elérésére törekednek. – 

Csinálhatunk szép dolgokat a pályán, de ha nem lövünk gólt, nem ér semmit. Bízom benne, hogy ezúttal már jobbak lesznek a befejezéseink. Egy szerb film alapján a héten azt mondtam a játékosaimnak, hogy úgy leszel győztes, valamint úgy válsz bajnokká, ha kimész a pályára és akkor nyersz, mikor a legnehezebb. Erre törekszünk majd a Paks ellen

 – zárta a következő találkozóról szőtt gondolatait a mester, aki a nemzetközi nőnap alkalmából a Loki hölgy szurkolóiról sem feledkezett meg. – A DVSC női szurkolóinak is a legjobbakat kívánom, nagyon hálásak vagyunk nekik, amiért hétről hétre szorítanak a csapat sikeréért. Arra szeretném őket invitálni, hogy következőnek is látogassanak ki minél többen a stadionba – üzent.

A találkozót Pakson a Fehérvár úti stadionban vasárnap 13 órától rendezik, az összecsapást az M4 Sport élőben közvetíti.


 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában