Labdarúgás

2024.03.06. 15:15

DVKLSZ: Véget ért a téli bajnokság, hamarosan jön a Bajnokok Tornája

A szövetség elnöke Vasziliu Tamás köszöni, hogy a bajnokság összes mérkőzése sportszerű és nyugodt légkörben zajlott.

Tóth Huba Elemér

A teremlabdarúgó csoport győztes csapata

Forrás: DVKLSZ

A Debreceni Városi és Körzeti Labdarúgó Szövetség (DVKLSZ) ismét megrendezte a hagyományos téli teremlabdarúgó bajnokságát, a csapatok ezúttal teremben és műfüves borításon mérhették össze tudásukat november végétől február utolsó hétvégéig. A játékosok hétről hétre a DVSC Labdarúgó Akadémián, valamint a Debreceni SZC Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikum tornatermében rúgták a bőrt. 

Érdekesség, hogy a küzdelmek éppen úgy alakultak, hogy az utolsó két játéknap találkozói a bajnoki cím sorsáról döntöttek.

A szövetség részéről egy új kezdeményezés volt, hogy a kispályás játékvezetők a JB Referees nevű csapatba szerveződve megmutathatták mit tudnak a pályán, és igyekeztek a legjobb tudásuk szerint helytállni.

Pozitív visszajelzések

Vasziliu Tamás, a DVKLSZ elnöke először arról beszélt a Haonnak, hogy a szabadtéri versenysorozattal ellentétben ezúttal nem sorolták külön osztályba az együtteseket, de az alakulatok jól felkészültek, és többnyire szoros mérkőzéseket játszottak egymással. – A visszajelzések alapján a 2023-as szabadtéri bajnokság igen jól sikerült. Számomra ugyanakkor nagy kihívás volt, a téli versenysorozatnak a megszervezése. Örömmel mondhatom, hogy ez a bajnokság is eredményes volt. 

Köszönjük a résztvevő csapatoknak, hogy a bajnokság mérkőzései végig sportszerű és nyugodt légkörben zajlottak

– hangoztatta Vasziliu Tamás.

Kiélezett küzdelem

Az elnök arról is szót ejtett, hogy elérték kitűzött céljukat, mivel szervezett formában, jó színvonalon biztosították a futballozni szerető lakosság rendszeres sportolását. – A város anyagi támogatásának köszönhetően segítettük a nevező csapatokat a versenysorozathoz kapcsolódó költségeikben – folytatta Vasziliu Tamás. – A teremlabdarúgó csoportot a D-Trend Fashion Kft.-Lufthansa együttese nyerte meg. A sportszervezet, pontveszteség nélkül, minden találkozóját megnyerve végzett a tabella élén. A legnagyobb riválisuk, a T-Bútoroutlet volt, akik ellen egy bajnoki döntőnek is beillő, utolsó fordulóbeli rangadón, 2–1 arányban tudtak diadalmaskodni. A műfüves borításon a szomszédos vármegye elismert együttese, a Fáraó Bútor FC végzett az élen, amely szintén meggyőző játékkal, csupán egy vereséget szenvedett el – számolt be portálunknak a DVKLSZ első embere.

Újabb versenyek jönnek

A két bajnokság dobogós alakulatai kvalifikálták magukat a március 17-ei DVKLSZ-Hatvan Non-Stop Téli Bajnokok Tornájára. 

Ekkor többek között a gólkirályi elismerést, a fair play-, valamint a tragikusan fiatalon elhunyt Czirbik Dániel emlékére megalapított legjobb kapus díjat is átadják.

 A DVKLSZ-nél egyébként már a húsvét után kezdődő szabadtéri bajnokságra is várják a futballozni vágyó csapatok jelentkezését.

Különdíjasok:

Bástya Kupa teremlabdarúgó csoport:

1. hely: D-Trend Fashion Kft.-Lufthansa

2. hely: Józsafa Kft.

3. hely: T-Butoroutlet.hu

Gólkirály: ifj. Nagy Zoltán (Elektro Generál), 31 gól

Fair play díj: D-Trend Fashion Kft.-Lufthansa

Legjobb kapus (Czirbik Dániel-díj): Szathmári Szilveszter (Zöld Megoldások FC)

T-Bútoroutlet.hu műfüves csoport:

1. hely: Fáraó Bútor FC

2. hely: DMM-D-Trapéz

3. hely: Natuti FC

Gólkirály: Devits Ádám (Natuti FC), 22 gól

Fair play díj: Deportívó Nyakonrúglak

Legjobb kapus (Czirbik Dániel-díj): Nagy Nándor (Natuti FC)

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában