Labdarúgás

2024.03.06. 12:37

Már csak vármegye I.-es csapatok vannak talpon a kupában

Már a Monostorpályi, a Hajdúsámson és a Hajdúnánás is ott van a sorozat legjobb négy csapata között, BUSE–Nyíradony meccset szombaton rendezik.

Tóth Huba Elemér

A monostorpályiaknak ismét ünnepelhettek

Fotó: KISS ANNAMARIE/Napló-archív

Lassan a hajdú-bihari amatőr labdarúgócsapatok is visszatérnek a régi kerékvágásba, múlt hétvégén hat együttes már a Vármegyei Kupa 3. fordulójában bizonyított. A sorozatban még talpon maradt alakulatok számára nagy volt a tét, ugyanis a párharcok nyertesei a továbbjutás mellett azt is ünnepelték, hogy a Magyar Kupa főtáblájára jutottak.

Három ugyanolyan arányú meccs volt

A „mennyei megyei” első osztályának címvédője, a Monostorpályi a másodosztályban vitézkedő Derecskéhez látogatott. A vendégek Kertész Tamás mesterhármasának és Papp Krisztofer góljának köszönhetően egy óra alatt eldöntötték a meccset, és bár a házigazdák Fekete Balázs révén szépítettek, a 70. perc után az állás már nem változott.

A hajdúnánásiak Bencze Donát találatával már a 7. minutumban megszerezték a vezetést, de a hazai környezetben futballozó Földes a második félidőben Kovács Miklós góljával kiegyenlített. Azonban a földesiek a végére elfáradtak, az utolsó negyedórában Oláh Péter, Bohács Bence és Pelles Gábor is eredményes tudott lenni, így a Hajdúnánás végül 4–1-re diadalmaskodott.

A vármegye II.-es Kaba hazai pályán ugyan megszorongatta az egy osztállyal feljebb játszó Hajdúsámsont, de a vendégektől Nagy János még az első etapban megzörgette a hálót, majd a második félidőben tovább nyílt az olló. Nagy ismét pontosan célzott, s mellette Bordás Ádám is betalált, és még a végén az is belefért, hogy a sámsoniaktól a játékvezető a 77. percben Gergely Dominikot kiállította.

Melyik csapat lesz a negyedik továbbjutó?

A Monostorpályi és a Hajdúsámson tavaly után tehát ismét a legjobb négy közé jutott, de már a Hajdúnánást is a Magyar Kupa főtábláján láthatjuk. Az említett csapatok mellett már biztosan egy vármegye I.-es gárda kerül, ugyanis szombaton 14 óra 30 perctől Berettyóújfalu–Nyíradony VVTK összecsapást rendeznek.

 A múlt hétvégén egyébként már az adonyiak is pályára léptek, hiszen az Egyek elleni bajnoki pótolták, Nagy Krisztián duplájával és Gáll Ferenc góljával pedig magabiztos győzelmet arattak.

Labdarúgó Vármegyei Kupa, 3. forduló

Derecskei LSE–Monostorpályi SE 1–4 (0–1)

Földes KSE–Hajdúnánás FK 1–4 (0–1)

Kabai Meteorit SE–Hajdúsámson 0–3 (0–1)

szombat, 14.30: Berettyóújfalu–Nyíradony VVTK

 


 


 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában