Futsal

2024.03.25. 10:56

DEAC: sokba kerülhet még ez a vereség

A Debreceni Egyetem alakulata ebben az idényben először kapott ki az NB I.-ben, ezzel pedig elúszott az első hely az alapszakaszban.

Haon.hu

A DEAC a saját dolgát nehezítette meg a TFSE elleni vereséggel

Forrás: DEAC-archív

A DEAC női futsalosai az alapszakasz-elsőség szempontjából döntő fontossággal bíró meccset játszottak vasárnap a TFSE otthonában. Az együttes ezt megelőzően két ponttal többet gyűjtött, mint a fővárosiak, így Quirikó Vivien tanítványainak a döntetlen is elegendő lett volna.
Nem indult valami jól a rangadó, hiszen a hetedik percben már kétgólos hátrányban voltak a hajdúsági lányok. Előbb Balogh Noémi vette be a kapunkat, majd a hazaiak fórját Tagyi Vivien duplázta meg. A szünet előtt Horváth Viktória faragott a különbségen, ám az első félidő végén Tagyi ismét megvillant, ezzel 3–1-es eredménnyel zárult ez a periódus.
A második játékrészben Gajzágó Flóra találatával ismét felzárkózott egyre a DEAC, ám a lefújásig már csak egy gól született, ezt Kota Gabriella lőtte, így a TFSE 4–2-re diadalmaskodott, emiatt pedig az egyetemisták a második helyen végeztek az alapszakaszban.

A gólvonalról sem

– Érthetetlenül tompán kezdtük a mérkőzést, és sajnos csak néhány olyan periódus volt, amikor sebességet tudtunk váltani akár védekezésben, akár támadásban. Az első félidőben olyan gólokat kaptunk, amelyek koncentrációval és kommunikációval elkerülhetőek lettek volna. A második játékrészben sikerült feljönnünk egy gólra, ez mentálisan adott egy löketet, de miután megkaptuk a negyedik találatot, nehéz helyzetbe kerültünk.

Az utolsó öt percre átálltunk öt a négy elleni játékra, de szerencsénk sem volt, hiába akadt két óriási lehetőségünk is, kis túlzással a gólvonalról sem tudtunk betalálni.

Így várhatóan a nehezebb út vár ránk az elődöntőben, hiszen a Tolnával kell megmérkőznünk a döntőbe jutásért – összegzett Quirikó Vivien vezetőedző.
A gárda ebben az idényben először maradt alul a bajnokságban. Ahogy Quirikó Vivien jelezte, az elődöntőben a Tolna vár a cívisvárosiakra, míg a TFSE a Diósgyőrrel csap össze. Amennyiben a TFSE és a DEAC jut a fináléba, akkor az aranycsatában a budapestieknél lesz a pályaelőny.

Női futsal NB I. 21. forduló
TFSE-11Teamsports–DEAC 4–2 (3–1)
Dr. Koltai Jenő Sportközpont, vezette: Kiss Gergő (Róka Krisztián, Dobó Gábor)
Gólszerzők: Balogh N. (4.), Tagyi (7., 19.), Kota (35.), illetve Horváth V. (16.), Gajzágó (25.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában