Kézilabda

2024.02.05. 11:43

Szilágyi Zoltán: Mérhetetlenül büszke vagyok a lányokra!

A DVSC Schaeffler hatalmas győzelmet aratott Németországban.

Orosz Krisztofer

A debreceni sikeredző szerint jobb csapat lettek az elmúlt időszakban

Forrás: Napló-archív

A debreceni kézis lányok vasárnap újabb Bajnokok Ligája meccset játszottak. A DVSC Schaeffler a Bietigheimhez látogatott, s előzetesen a hazaiak számítottak az esélyesnek. A találkozót jobban is kezdte a német gárda, s a szünetben jobban is álltak a cívisvárosiaknál. A Loki azonban nem adta fel, a fordulás után elképesztően lendületesen kézilabdáztak. Többek között Hámori Konszuéla remeklésének köszönhetően 31–27-re megverte a német együttest! 

Lendületesen játszottak 

A lefújást követően a hajdúságiak trénere a Sport 1-en elmondta, kezdetben a németek irányítottak, de sikerült rendezni a sorokat, s hatalmas sikert aratni. A DVSC Schaeffler trénere elmondása szerint mérhetetlenül büszke játékosaira. – A lányoknak azt mondtam a meccset megelőzően, innentől minden meccs ajándék. Egy hatalmas dolgot már elértünk, mégpedig a továbbjutást. Erre az egész klub és a játékosok is nagyon büszkék. 

Úgy érzem, maximálisan odatettük magunkat a meccsen. Az első félidőben is éreztem, nem olyan éles a német gárda. 

Sok labdát veszítettünk, de a második játékrészben tudtuk javulni. Ahogy egyre jobbak lettünk, ők bizonytalanabbak – fogalmazott a tréner.

A tények: 

Bietigheim–DVSC Schaeffler 27–31 (15–13) Ludwigsburg 2800 néző. V: Ilijeva, Karbeszka (észak-macedónok) 

Bietigheim: MORESCHI – Behrend 1, Kudlacz-Gloc 1, Gassama 2, Dulfer 2, X. Smits 3, MALA 4. Csere: Lönborg (kapus), Johansen, DÖLL 9, I. Smits 2, Faluvégi 2, Andersson, Dulfer 1. Edző: Jakob Vestergaard 

DVSC Schaeffler: Gabriel – Töpfner 3 (2), HÁMORI 6, VÁMOS P 4., FÜZI-TÓVIZI 3, KÁCSOR 7 (3), Petrus 1. Csere: BARTULOVIC (kapus), PLANÉTA, Haggerty, Hornyák D, Jovovics 2, GROSCH 2, VÁMOS M. 3. Edző: Szilágyi Zoltán 

Az eredmény alakulása: 6. perc: 4–2. 11. p.: 5–5. 21. p.: 9–9. 39. p.: 16–16. 45. p.: 18–21. 51. p.: 24–25. 58. p.: 26–30. 

Kiállítások: 4, ill. 4 perc 

Hétméteresek: 10/9, ill. 7/6 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában